Yess!

Yess!

BT0017

Bij Yess! worden de uitdagingen van Bospolder-Tussendijken "bottom-up" aangepakt en krijgen mensen een nieuwe kans.

Yess! is een weggeefwinkel en een plek voor ontmoeting en ontwikkeling van wijkbewoners. Het weggeven van voedingsmiddelen en andere spullen helpt mensen verder. Denk aan laptops voor kinderen die anders de lessen niet konden volgen tijdens de corona lockdown. Maar ook verse komkommers en brood worden gedoneerd. Yess! is ondertussen een begrip in de wijk.

Armoede
“De coronacrisis heeft armoede zichtbaarder gemaakt, zeker in dit deel van de stad”, zegt Nico Van Splunter, initiatiefnemer Yess! Nico heeft een achtergrond als social worker en werkt ruim tien jaar als pastor in Spangen. Hij zag de problemen van dichtbij en wilde hier wat aan doen. Zo richtte hij het platform Delfshaven Helpt (Wijkcollectie BT0006) op en startte Yess! 

Vrijwilligers
Vrijwilligers draaien mee in de weggeefwinkel en zorgen ervoor dat alle levensmiddelen en andere producten zo eerlijk mogelijk worden verdeeld onder de mensen die dat nodig hebben. Met de opgespaarde vrijwilligersvergoeding kunnen de vrijwilligers die dat willen vervolgens een opleiding volgen. Dat blijkt voor veel jonge vrouwen een aantrekkelijke optie, met name hen zie je bij de weggeefwinkel.

Dagelijkse leiding
Jade Corsica en Alida Adriaan zijn twee van de vaste dertig vrijwilligers bij Yess! Zij spelen inmiddels een belangrijke rol in de winkel. Zij hebben zoveel mogelijk de dagelijkse planning en leiding in handen. Nico kan zich op deze manier met andere zaken bezig houden zoals de vraag hoe hij 2000 kilo aardappelen van de boer uit Hoeksche Waard bij de mensen thuis kan krijgen.

Tweede kans
Jade ziet Yess! echt als een tweede kans: “Ik spaar mijn vrijwilligersvergoeding op, zodat ik na een tijdje een opleiding kan gaan volgen. Na mijn opleiding hoop ik aan een betaalde baan te komen, zodat ik mijn twee kinderen een beter leven kan geven.” Alida geniet van de glimlach van mensen die zij hen bezorgt: “De blijheid van mensen en kinderen is al genoeg.”

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkBospolder-Tussendijken
LocatieRosenveldtstraat 54, 3025 RW Rotterdam
ThemaZorgen voor elkaar
Website/Social Mediahttps://yess.nu/
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.