Winkelcentrum Keizerswaard

Winkelcentrum Keizerswaard

IJ0002

Winkelcentrum Keizerswaard is het winkelcentrum van IJsselmonde waar wijkbewoners elkaar ontmoeten

Keizerswaard is hét winkelcentrum van IJsselmonde. Het is een overdekt winkelcentrum en heeft zeven in- en uitgangen rondom het pand, wat het tot een toegankelijke plek maakt vanuit alle richtingen in de wijk. De hoofdingang is te vinden aan de Herenwaard, een plein met daarbij ook een kleine speeltuin voor kinderen uit de wijk. 

Voor ieder wat wils 
De vele supermarkten, winkels, speciaalzaken en eetgelegenheden maakt Winkelcentrum Keizerswaard bij uitstek de plek voor de dagelijkse boodschappen of een gezellig dagje winkelen. Er is genoeg keuze voor de verschillende inkomensgroepen in de wijk. Op de centrale punten in het winkelcentrum staan bankjes waar bezoekers kunnen uitrusten of iets eten. Jongeren, senioren en jonge gezinnen met kinderen: het winkelcentrum is er voor iedereen.  

Een plek voor jongeren 
De Keizerswaard is ook een plek waar jongeren samenkomen. “We verzamelen hier meestal na schooltijd”, vertelt een van hen. “Het is een prima plek om even wat te snacken. Je hebt er diverse afhaalrestaurants.” De sfeer is gezellig, beaamt een andere jongen. “Je kunt hier lekker chillen met je vrienden. Naast het winkelcentrum zijn er niet veel plekken in de buurt voor jongeren”, zegt hij. “In Beverwaard heb je een Huis van de Wijk waar je kunt gamen in de huiskamer. Dat hebben we helaas niet in IJsselmonde.” De jongeren komen hier vooral om wat te eten te halen. “Ik kwam hier als kind altijd al op woensdag een broodje halen bij de bakker en wat plakjes ham bij de slager en dat aten we dan hier op, wat dat betreft groei je dus wel op met zo’n plek als deze.” 

Een gezellige plek voor ouderen 
Op de bankjes in het winkelcentrum vind je veel oudere bewoners uit de omliggende flats. “Er zijn hier veel hangouderen”, vertelt een winkelmedewerker. “Daar hebben winkeleigenaren en het winkelend publiek soms last van. Sommige ouderen zitten de hele dag in de koffiehoek en maken wel eens nare opmerkingen naar de mensen die hier werken of winkelen.” De senioren zijn nu uitgeweken naar een bankje naast de bloemist. “We hebben geen plek waar we naartoe kunnen”, vertelt een vrouw op leeftijd. “Daarom komen we hier, dan hebben we nog wat sociaal contact.” Het liefst zou ze een plek willen in het winkelcentrum waar ze binnen kan lopen om een spelletje te spelen of een gratis kopje koffie te drinken. Want de meeste ouderen hebben niet veel te besteden. “Hier is bijvoorbeeld pas een pand leeggekomen. Het zou fantastisch zijn als daar iets zou komen voor ons. Het Huis van de Wijk is te ver lopen.”  

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkGroot en Oud IJsselmonde
LocatieKeizerswaard 55 3078 AM Rotterdam
ThemaOndernemen & doen
Website/Social Mediahttps://www.keizerswaard.nl
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.