WijkPlatform LikeJeWijk

WijkPlatform LikeJeWijk

HS0007

Een wijkplatform waarop nuttige informatie en activiteiten uit de wijk worden gedeeld

LikeJeWijk brengt positieve informatie en activiteiten uit Rotterdamse wijken dichter bij de mensen. Dat activeert, motiveert en verbindt mensen en maakt ze trots.  

Ronald Schouten is geboren en getogen Beverwaarder. Steeds vaker zag hij negatieve berichtgeving over zijn wijk. Daar stoorde hij zich aan en besloot er in 2014 iets beters tegenover te zetten. Hij zette zijn skills als cross mediaspecialist en ontwerper in voor zijn nieuwe missie als sociaal ondernemer en bedacht ‘LikeJeWijk’. 

LikeJeWijk is een buurtplatform waarbij informatie over activiteiten, interessante weetjes, bijzondere plekken en gebeurtenissen in de wijk op een leuke en snelle manier beschikbaar zijn. Bewoners, partners en betrokken WijkReporters zorgen voor de dagelijkse stroom van berichten. Deze worden door een professioneel redactieteam gescreend en doorgezet. Achtergrondverhalen en verrassende invalshoeken geven een liefdevolle kijk op het dagelijks leven in de wijk. Ronald: “Het gaat erom de mensen in de wijk te verbinden. Ik wil de goede kant van het nieuws en de mensen laten zien, zodat anderen zich ook gaan inzetten voor de wijk. Ik werk nu voor mensen en niet voor merken.” 

Het maakt niet uit waar je bent of met welk apparaat je LikeJeWijk raadpleegt. Via www.likejewijk.nl, een buurtbord, een app, social media en een krant is er voor elk wat wils. Je kunt via het WijkPlatform zelfs communiceren met de mensen uit de wijk. Dit vergroot de bewonersbetrokkenheid en draagt bij aan het veiligheidsgevoel. En zo groeit ook het positieve gevoel en de trots in de gemeenschap.

LikejeWijk is medio 2022 actief in acht wijken: Beverwaard, Bloemhof, Hillesluis, Lombardijen, IJsselmonde-Zuid, Pendrecht, Vreewijk en Zevenkamp. Daarnaast zijn er ook gebiedspagina’s voor IJsselmonde, Charlois en Feijenoord. 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkHillesluis
LocatieHillevliet 90, 3074 KD Rotterdam
ThemaMooier & beter
Website/Social Mediawww.likejewijk.nl/hillesluis
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.