Wijkhandhavers Beverwaard

Wijkhandhavers Beverwaard

BW0006

Wijkhandhavers Emily Lopes en Richaymond Lopez zorgen samen met hun collega's voor veiligheid en structuur in de wijk

Emily Lopes en Richaymond Lopez zijn als wijkhandhavers een bekend koppel in Beverwaard. Samen met hun collega’s houden zij orde en zorgen zij voor veiligheid en structuur in de wijk. 

Aanspreekpunt in de wijk 
Als wijkhandhavers zijn Emily en Richaymond onderdeel van Toezicht en Handhaving van gemeente Rotterdam. “Als handhavers zorgen wij ervoor dat het goed loopt in het zorggebied dat we toegewezen krijgen”, vertelt Emily. “We dragen bij aan de veiligheid in de wijk en bewoners kunnen bij ons terecht met hun vragen of klachten.” Ook pakken de handhavers meldingen op van overlast, parkeerovertredingen en afvalmeldingen. Daarbij zijn ze de bindende factor voor de ketenpartners zoals politie, brandweer, Schone Stad en de wijkregisseurs.  

In contact met de jongeren 
Richaymond werkt met veel plezier in Beverwaard. Met name met de jeugd heeft hij een goede band. Omdat hij zelf een moeilijke jeugd had, herkent hij de problemen waar veel jongeren in de wijk mee te maken hebben. “Toen ik jong was heb ik veel meegemaakt. Hierdoor ken ik het verhaal van veel jongeren in de wijk: geen vader in beeld, niet elke avond een maaltijd op tafel en een gevoel hebben van uitzichtloosheid. Ik ken de cultuur van deze jongeren. Als je zelf deze struggle en pijn niet kent of hebt gevoeld, zul je hun handelingen en reacties niet begrijpen.” 

Steun van collega’s en bewoners 
Emily en Richaymond zijn erg betrokken bij de wijk. Maar als het moeilijk wordt kunnen zij altijd rekenen op steun vanuit het team. “Als ik ergens vastloop weet ik dat ik altijd bij mijn collega’s terecht kan”, zegt Emily. “Die trekken me eruit en dan kan ik weer verder. Omdat je dagelijks met elkaar samenwerkt ben je goed op elkaar ingesteld. Je hoeft bijna niet met elkaar te communiceren: je kijkt elkaar aan en je weet hoe laat het is.” Soms komen wijkbewoners vertellen hoe blij ze zijn met het team van handhavers. “Dat geeft ons de motivatie en de kracht om door te gaan. En dat maakt dat je zelfs op je vrije dag even wat zaken oppakt, zodat het gelijk gefikst is.” 

Een veilige en gezellige wijk 
Uiteindelijk wensen Emily en Richaymond dat er in de toekomst geen handhaving meer nodig is in Beverwaard en dat burgers zelf problemen en meldingen kunnen aanpakken en oplossen. “Wij zijn er voor de mensen en we willen graag blijven”, zegt Richaymond. “Maar ons doel is dat het in Beverwaard straks zo goed loopt dat er vanuit handhaving of politie geen speciale aandacht meer nodig is.” 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkBeverwaard
LocatieBeverwaard Rotterdam
ThemaMooier & beter
Website/Social Mediahttps://twitter.com/HandhavingZ_010
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.