Wijkbewoner Denise Stoop

Wijkbewoner Denise Stoop

HvH0016

In Hoek van Holland voelt Denise Stoop zich comfortabel; ze zoekt aansluiting bij moeders van haar leeftijd.

Samen met haar man en twee dochters woont Denise Stoop in Plan Oost. Ze voelt zich comfortabel in het dorp. Wel is ze op zoek naar meer aansluiting bij moeders van haar eigen leeftijd. 

Van Schiedam naar De Hoek 
In 2011 verhuisde Denise van Schiedam naar Hoek van Holland, omdat haar moeder door een spierziekte een gelijkvloerse woning nodig had. Het dorp werd al snel hun thuis. Op een gegeven moment leerde Denise haar man kennen en zij kregen al snel twee dochters. Sinds kort is Denise met haar gezin verhuisd naar een grotere woning in Plan Oost. “Mijn twee meiden hebben nu ieder een eigen kamer. Wat heel fijn is want de zussen zijn heel verschillend. Aileen kijkt altijd eerst de kat uit de boom en is best rustig. Haar zus Maurene doet alles direct, zonder er altijd bij na te denken.” 

Zorgzame moeder 
Denise is een zorgzame moeder, trots op haar rol in het leven van haar kinderen. Vanwege haar autisme heeft Denise bewust gekozen om niet te werken. “Vanwege mijn autisme kan ik snel overprikkeld raken, waardoor werken niet altijd haalbaar is.” Haar focus ligt nu op de zorg voor haar twee dochters. Haar dagen zijn gevuld met het huishouden, creatieve hobby’s, uitstapjes naar de bibliotheek en de opvoeding. “Ik haal hier veel voldoening uit, hoewel het soms ook behoorlijk pittig kan zijn.” Haar dochters van drie en anderhalf zijn dol op creatieve activiteiten. Denise moedigt dit aan door steeds weer iets nieuws voor hen te bedenken; van schilderen en tekenen tot knutselen en stickeren.  

Thuis in De Hoek 
Hoek van Holland betekent voor Denise meer dan alleen haar woonplaats. Het is haar thuis en een plek waar ze zich fijn en comfortabel voelt. De rust en het vriendelijke 'goeiemorgen' maken het tot een plek waar ze niet meer weg wil. Ze mist wel het contact met andere moeders in het dorp. “Mijn autisme maakt het moeilijker om contact te maken met anderen. Er zijn hier ook geen activiteiten voor jonge moeders die dat gemakkelijker voor mij zouden maken. Dat sociale stukje mis ik in het dorp, in de stad heb je dat meer.” Ook wonen er veel oudere mensen in het dorp, vertelt Denise, wat het lastig maakt om moeders van haar eigen leeftijd te leren kennen. “De moeders die ik bij de kinderopvang zie moeten meestal meteen door naar hun werk. En de mensen die ik op straat tegenkom zijn bejaard.”  

Denise heeft een kleine kring van mensen om zich heen, waardoor ze soms eenzaamheid ervaart. “Ik breng voornamelijk tijd door met mijn kinderen en mijn man. Dat vind ik fijn, maar ik mis een activiteit waar ik me bij kan aansluiten om zo meer mensen van mijn leeftijd te leren kennen.” 

Gemeenschap  
“Bewoners van Hoek van Holland zijn erg zorgzaam, vooral binnen de kerkelijke gemeenschap, vertelt Denise. “Ik ben wekelijks in de dorpskerk te vinden. Hier neem ik deel aan activiteiten of woon een dienst bij.” Op de vraag of Denise zich onderdeel voelt van de Hoekse gemeenschap, antwoordt ze terughoudend. “Deels ligt dat aan mijzelf. Maar er zijn ook weinig moeders van mijn leeftijd in het dorp. Dat speelt ook een rol. Ik hoopt dat daar verandering in komt.” 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkHoek van Holland
LocatieSpeeltuin 'De Hoekstee' Hoek van Holland
ThemaMooier & beter
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.