Weelde

Weelde

M4H0021

Weelde is een vrijstaat in Rotterdam-West met muziek, theater, kunst, performance & eten en drinken.

Kelly Vincent en Kim Pieters zijn de trotse oprichters van Weelde. Op het terrein van Weelde vind je een lunchroom, een restaurant, een bar, een weelderige tuin, een grote loods en een gigantische kas. Het is een plek waar muziek, theater, performance, kunst, eten, drinken en landbouw samenkomen.

Kelly en Kim creëerden met Weelde een plek vol creatieve mogelijkheden. Zo werkten zij, samen met de andere creatieve plekken in het gebied, aan het hippe imago van Merwe-Vierhavens. Het gebruik van het terrein is volgens afspraak met het Havenbedrijf en de gemeente tijdelijk en stopt afhankelijk van het verloop van het bouwproces. Dat vinden bewoners uit omliggende wijken spijtig, juist omdat het zo’n bijzondere plek is geworden waar je voor allerlei soorten van vermaak en ontspanning terecht kunt.

In 2023 is het zo ver. Na vier jaar stopt Weelde op het huidige terrein. Weelde heeft een manifest geschreven met daarin een beschrijving van de situatie in 2023, het besluit en de toekomstvisie van Weelde. Je kunt het manifest lezen via de website weelderotterdam.nl.

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkMerwe-Vierhavens
LocatieMarconistraat 39, 3029 AG Rotterdam
ThemaMooier & beter
Website/Social Mediahttps://www.weelderotterdam.nl/
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.