Voetbalvereniging CKC

Voetbalvereniging CKC

KV0010

Gezellig, gemoedelijk en verbindend: dat is CKC

Voetbalvereniging CKC (Capelse Kralingseveer Combinatie) werd in 1928 opgericht. Met zo’n vijfhonderd leden uit Kralingseveer, Capelle aan den IJssel en ’s-Gravenland heeft de club een verbindende functie voor de mensen in de wijk. 

Trouwe vrijwilligers 
Johan en George zijn al tientallen jaren als vrijwilliger verbonden aan de club. “Ik ben hier mijn hele leven lang actief. Ik weet niet beter”, vertelt George. “Ik zou me geen raad weten als ik hier niet kan zijn. Het is een deel van mijn leven.” George is verantwoordelijk voor de kantine en de bar: naast het voetbalveld het hart van de club. Als voorzitter is Johan verantwoordelijk voor de bestuurs- en ledenvergaderingen en is hij het aanspreekpunt voor de club. Maar ook het regelen van de veldverlichting, de contracten van de trainers, de planning van de bar en allerlei andere zaken staan op zijn agenda. “Het kost me veel tijd, het voorzitterschap is bijna een volledige baan. Maar je houdt van je club en dat drijft je. Ik haal er veel energie uit.” 

Gezellige zaterdag 
De club is zeven dagen per week open, en vooral op zaterdag is het een komen en gaan van leden. “Zaterdag is hier dé dag”, zegt George. “De eerste wedstrijd start om half negen ’s ochtends, de laatste om half zeven ’s avonds. Na het voetballen blijven er veel mensen hangen, dus tot laat is het nog gezellig druk op de club.” George kwam op zijn elfde bij CKC terecht en heeft er zelf zo’n drieendertig jaar gevoetbald. “Ik ben in Kralingseveer geboren en getogen, dan is het logisch dat je bij CKC gaat voetballen.” Omdat hij er al zijn leven lang woont is George een bekende in de wijk. “Op straat groeten de buren elkaar of maken ze een praatje. Toch was Kralingseveer vroeger gezelliger, een hechtere gemeenschap. Dat is veranderd.”  

Kneuterig 
Johan denk dat overal in Rotterdam de saamhorigheid is afgenomen. “Dat zie je ook bij de club. Vroeger waren hier hele families lid: van de jonkies, tieners en ouders tot opa en oma. Het hobbelde hier allemaal rond. Dat zie je nu bijna niet meer.” CKC heeft nog wel een belangrijke functie in de wijk, aldus Johan. “De club draagt bij aan het thuisgevoel van de bewoners en het zich prettig voelen in hun leefomgeving. Hier ontmoeten mensen elkaar, leren elkaar kennen of komen hier naartoe met hun problemen.” Voor hem is Kralingseveer als een dorp: klein, gemoedelijk en rustig. Net als de club. “We zijn onderdeel van Rotterdam, maar de dynamiek van de stad voel je hier niet. Dat straalt ook af op de club. Kneuterig, maar dan in de positieve zin: dat is CKC.” 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkKralingseveer
LocatieGiraffestraat 71, 3064 LE Rotterdam
ThemaSamen vieren & genieten
Website/Social Mediahttps://www.vvckc.nl/
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.