Tineke Noordzij

Tineke Noordzij

HvH0014

Kunstenaar Tineke Noordzij maakt geen precies werk waar dagenlang aan wordt gewerkt maar wil de mensen ter plekke laten genieten van haar werk.

Kunstenaar Tineke Noordzij komt van oorsprong uit Rotterdam en verhuisde na haar pensioen in 2019 naar Hoek van Holland. Zij maakt geen precies werk waar dagenlang aan wordt gewerkt maar wil de mensen ter plekke laten genieten van haar werk. Mensen kunnen het werk gelijk meenemen of het wordt getoond via het decor bij voorstellingen. 

Flamenco
Tineke schildert live tangodansers in salons en flamencodansers bij festivals waaronder in 2018 bij het Flamenco Festival Rotterdam. Tijdens het festival ‘Geheim van de Zeemeermin’ in Hoek van Holland in 2022 schilderde zij live via de iPad het decor met impressies van de artiesten die optraden.

Live snelportretten
Ook is Tineke gespecialiseerd in het maken van live snelportretten, in aquarel of op de iPad, van bezoekers bij evenementen. “De geportretteerden hoeven daarbij niet stil te zitten, want het gaat om de beweging en dynamiek van het portret.” Zo portretteert zij bijvoorbeeld jaarlijks voor Stichting Pallieter bij de verwendag voor zieke kinderen, de kinderen met hun familie in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel en portretteert zij de bezoekers van het festival Onder de Linden in Vlaardingen. Door de jaren heen heeft zij op vele plekken in Nederland opgetreden: Friesland, Gelderland, Noord-Holland en Zuid-Holland.

Aquarelleren
Daarnaast is Tineke docent aquarelleren bij Creatief Centrum ’t Atelier in Naaldwijk, gespecialiseerd in het maken van collages van huisdieren en geeft ze op verzoek workshops collage, iPad schilderen of aquarelleren door het hele land.

Klein dorp
Tineke vindt het een voordeel van Hoek van Holland dat het een klein dorp is, waarbij alles is te overzien. “Iedereen kent elkaar en je weet bij wie je moet aankloppen als je iets voor elkaar wil krijgen.” Tot nu toe was er volgens haar onvoldoende aandacht van de gemeente voor de behoeften van het dorp en de inwoners. “Volgens berichten in de plaatselijke krant schijnt er nu wel enige beweging van de gemeente op gang te komen.”

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkHoek van Holland
LocatieHoek van Holland
ThemaMooier & beter
Website/Social Mediahttps://cfnoordzij.wixsite.com/my-site
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.