Taekwondo Vereniging Abdel-Kwan

Taekwondo Vereniging Abdel-Kwan

HS0008

Iedereen in de wijk die wil sporten kan bij Abdel-Kwan terecht: 60-plussers, moeders, mini's, en kinderen met een beperking

Abdel-Kwan is een Rotterdamse taekwondo vereniging waarvan de hoofdlocatie in Hillesluis is gevestigd. Abdel-Kwan richt zicht niet op een speciale doelgroep. Iedereen in de wijk die wil sporten kan er terecht zoals 60-plussers, moeders, de mini’s (vijfjarige kinderen) en kinderen met een beperking. 

Sportplusvereniging 
Naast de hoofdlocatie zijn er nog zeven locaties op Zuid: Bloemhof, Charlois, Feijenoord, IJsselmonde, Katendrecht, Tarwewijk en Beverwaard. Abdessamia Maghnouj is de trotse voorzitter en hoofdtrainer van deze sportschool: “Abdel-Kwan is een sportvereniging, maar kinderen hebben meer nodig dan sport. Daarom zijn we al jaren een sportplusvereniging. Bij onze vereniging hebben we nationale en internationale kampioenen. Natuurlijk zijn we daar trots op maar wij zijn nog trotser op de kinderen die naar ons toe komen en hun vragen durven te stellen. Ze komen met problemen die ze meemaken op straat, thuis of op school. En we proberen zoveel mogelijk naar ze te luisteren en te begeleiden.” 

Juiste zorg voor kinderen én ouders 
Bij Abdel-Kwan geven twintig trainers les aan iedereen vanaf vijf/zes jaar, kinderen, jongeren en ouderen. De kinderen leren discipline en respect in de trainingen waarbij ook de ouders worden betrokken. Een aantal trainers zijn ook vertrouwenspersoon, zoals Loubna Taib bij de meisjesgroepen. Loubna hoort veel verhalen van meisjes, maar ook van hun moeders. Het is haar taak de juiste zorg aan de ouders te koppelen. Loubna: “De manier waarop wij lesgeven gaat verder dan sport, je zou het levenslessen in een sportjasje kunnen noemen. We leren de kinderen discipline, respect, concentratie en het hebben van zelfvertrouwen. Daar nemen wij de ouders ook in mee, want soms zie ik dingen die de ouders niet zien. Als coach leer je de jongeren niet alleen hoe je moet trappen op de mat, maar ook hoe je met bepaalde levenssituaties kan omgaan.” 

Super sociaal 
Een van de andere trainers bij Abdel-Kwan is Fouad Kasmi, 22 jaar en hoofdtrainer op de locatie in Katendrecht. Sinds zijn elfde jaar is hij al lid van Abdel-Kwan. In het begin vond hij er niet veel aan totdat hij vrienden kreeg en er dagelijks was te vinden. Fouad is super sociaal en staat vanwege zijn leeftijd dicht bij de kinderen. Fouad: “Ik merk dat mijn leerlingen naar mij toe komen met vragen die ze niet aan hun ouders durven stellen. Ook geef ik groepsles aan kleine kinderen, zij willen vaak dingen weten en daar geef ik ze dan informatie over.” Abdessamia is supertrots op Fouad én de andere negentien trainers. “Er zijn hier trainers van alle leeftijden. Bijvoorbeeld meester opa, dat is Louis, 69 jaar oud en die doet het ook geweldig. Dat is prachtig om te zien.” 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkHillesluis
LocatieAdriaen Nimantsstraat 34, Rotterdam
ThemaEmanciperen & groeien
Website/Social Mediawww.abdel-kwan.nl
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.