Stofzuigerhuis

Stofzuigerhuis

HS0010

Een stofzuigerwinkel met betekenis voor de wijk

Aan de Beijerlandselaan is een kleine winkel gevestigd die van de vloer tot aan het plafond vol staat met stofzuigers en alles wat daar bij hoort. Het is de winkel van Richard Voogt, die in de voetsporen van zijn vader en opa is getreden als ‘dé stofzuigerspecialist’.

Alles op stofzuigergebied
Na de opening in 1938 kon je er gereedschap kopen maar al snel specialiseerde de winkel zich in alles wat je maar kan bedenken op stofzuigergebied. Je kunt er uiteraard stofzuigers en stofzuigeronderdelen kopen maar ook schoonmaakapparaten en -middelen. Ook zijn er 5000 verschillende stofzuigerzakken te koop. Voor Richard Voogt, eigenaar sinds 1978, zijn alle stofzuigers die hij verkoopt bijzonder: “Van een kleine stofzuiger voor een student die op kamers wil tot een stofzuiger uit 1920.”

Techniek en verkoop
Richard vertelt trots: “We hebben zo’n 50.000 onderdelen op voorraad en kunnen leveren voor modellen die tot ruim 50 jaar terug gaan.” En als hij het onderdeel niet heeft, kan Richard de stofzuiger misschien wel repareren. “We repareren vrij snel, meestal binnen een dag.” Want sinds zijn 13de loopt hij hier al rond. “Ik begon in de winkel als vakkenvuller en voerde daarnaast kleine reparaties uit. Ik kwam steeds meer te weten over de technologie van de stofzuigers en hield mij later bezig met de verkoop van stofzuigers en stofzuigeronderdelen.”

Goed contact met de buurt
Richard heeft een hele goede band met de buurt en heeft veel zien veranderen in de winkelstraat. “Van heel veel parkeerplekken zonder tram tot weinig parkeerplekken met tram en van alleen maar Nederlandse winkels tot multiculturele winkels. Nu is er meer horeca te vinden dan winkels.” Omdat Richard al zo lang op deze plek is gevestigd, heeft hij veel ondernemers zien komen en gaan. Met veel ondernemers heeft hij goed contact. Regelmatig komen ze bij hem binnen met vragen over van alles en nog wat. Richard helpt ze graag, of hij schakelt de stichting in die speciaal is opgericht om ondernemers te steunen.

Fijne wijk
Richard: “Ik vind Hillesluis een leuke gezellige, warme, multiculturele wijk. De wijk heb ik heel erg zien veranderen door de jaren heen. Maar het leuke is dat als je normaal doet tegen wie dan ook, de mensen gewoon bij je terug komen.”

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkHillesluis
LocatieBeijerlandselaan 48A, 3074 EK Rotterdam
ThemaZorgen voor elkaar
Website/Social Mediawww.stofzuigerhuis.nl
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.