Steurgebouw

Steurgebouw

M4H0009

Het Steurgebouw is een Creative Business Community voor kwalitatieve, creatieve bedrijven.

Het Steurgebouw is een voormalige kolencentrale in het M4H-gebied en biedt huisvesting aan kwalitatieve, creatieve bedrijven die zich internationaal willen profileren. Het overkoepelende bedrijf,  STEUR, is meer. Eigenaar en initiatiefnemer Oscar Middendorp heeft het doel om een Creative Business community te vormen. 

Rauw gebied met een zacht tintje 
Oscar zag de charme van het voormalige krakerspand én de mogelijkheden van het gebied. Hij kocht het pand en heeft er flink in geïnvesteerd. Jacqueline la Rivière, manager: “Het is een supergaaf, rauw gebied met een zacht tintje. Een gebied dat roept en schreeuwt om verdere ontwikkelingen.”  

Atoombunker 
Het Steurgebouw is gevestigd in een voormalige kolencentrale en heeft de monumentenstatus. Jacqueline: “In het gebouw zit een atoombunker die helemaal intact is gebleven, zelfs de oude telefoons hangen er nog. Deze kelder maakt het gebouw uniek. In 2023 ronden we de laatste grote verbouwingen en renovaties af. De binnenkant is dan helemaal opgeknapt. Ook is het gebouw helemaal verduurzaamd binnen de mogelijkheden die er zijn vanwege de monumentenstatus. We zijn van het gas af en hebben warmte- en coolunits geïnstalleerd.” 

Creatieve gemeenschap 
Het Steurgebouw biedt als bedrijfsverzamelgebouw veel mogelijkheden. Op de begane grond vinden maakactiviteiten plaats en boven zijn de kantoren gevestigd. In het Steurgebouw vestigen zich veel ondernemers die in een creatieve gemeenschap hun onderneming op professionele wijze willen laten groeien. De 21 huurders zijn een mix van bedrijven met diverse achtergronden, zodat zij elkaar kunnen aanvullen. Er zitten ontwerpstudio’s, makers en ook communicatie- en PR-bureaus. 
 
Mega haai 
Veel van de bedrijven houden zich bezig met innovatie. Zoals RanMarine; zij ontwikkelden de WasteShark dat plastic afval verwijdert uit (jacht)havens en grachten. Inmiddels is deze technologie verder ontwikkeld met de MegaShark: een op afstand bestuurd vaartuig dat vuil opzuigt op grotere wateroppervlakken. Naast deze innovatieve bedrijven vind je er ook de opslag en development van ‘s Zomers bloemen en de containerhub van Check. deelscooters. In de atoombunker zijn dj’s, producers en muzikanten gevestigd. 

Horeca 
Op de begane grond is een bar gerealiseerd met aansluitend een tuin. De horeca zal naar verwachting in de tweede helft van 2023 openen. Het Steurgebouw verhuurt ook ruimtes voor exclusieve inspiratiesessies, conferenties en zakelijke bijeenkomsten, al dan niet georganiseerd door de community. Met alle activiteiten draagt het Steurgebouw bij aan de economische waarde van de omgeving en zorgt het voor banen voor mensen uit de buurt. Bij de creatieve merken kunnen jongeren terecht die een vak hebben geleerd om zo aan hun toekomst te werken. 

Samenwerking 
STEUR wil ook graag investeren om innovatie een boost te geven. Jacqueline: “We zijn bezig met het oprichten van het STEUR fonds zodat jonge getalenteerde ondernemers uit het gebouw op een bepaalde fase in het ondernemerschap een leuke move kunnen maken.” Jacqueline zou graag zien dat er meer samenwerking komt met alle ondernemers in het gebied. “Je kan er een nog mooiere toffe plek van maken door bijvoorbeeld een of twee keer per jaar een evenement te organiseren met zijn allen. We kunnen door leuke dingen te doen er met elkaar voor zorgen om het gebied verder op de kaart te zetten. 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkMerwe-Vierhavens
LocatieGalileistraat 15, 3029 AL Rotterdam
ThemaOndernemen & doen
Website/Social Mediahttps://steur.site/
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.