Snellemanplein

Snellemanplein

ON0011

Op het Snellemanplein komen veel kinderen voetballen en spelen; ook jongeren en ouderen verzamelen zich op de bankjes eromheen.

Tussen de woonhuizen in het Oude Noorden, grenzend aan een sporthal, ligt het Snellemanplein. Midden op het plein vind je een veldje met een rode, opvallende ondergrond. Er komen veel kinderen voetballen en spelen, maar ook jongeren en ouderen verzamelen zich op de bankjes eromheen.

Belangrijk voor de wijk
De tienjarige tweeling Alara en Eren zijn aan het voetballen op het veldje. Wat ze van het Snellemanplein vinden? Ze trekken hun wenkbrauwen op. “Waar is het Snellemanplein? Het Rode Plein, bedoel je?” Blijkbaar wordt de naam van het Snellemanplein door de kinderen niet gebruikt. Alara en Eren wonen al hun hele leven in het Oude Noorden. Op het Snellemanplein zien ze hun vrienden en spelen ze voetbal. Soms neemt de juf van school de hele klas mee naar het plein voor sportactiviteiten. Alara vindt het plein een leuke plek om te komen, en vertelt dat het ook een belangrijke plek is in de wijk. “Veel mensen in deze buurt houden van voetbal. Daarom is dit veldje echt belangrijk voor ze. Ze kunnen hier zelf voetballen, maar ook naar andere kijken. Ook komen hier veel kinderen samen om te spelen en om op de bankjes te zitten.”

Alles in de buurt
In het Oude Noorden is alles dichtbij, vertelt Eren. Zijn vrienden en familie, maar ook zijn school. “Ik woon hier al mijn hele leven en ik vind het echt een leuke plek”, zegt hij.

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkOude Noorden
LocatieSnellemanstraat 47, 3035 WK Rotterdam
ThemaSamen vieren & genieten
Website/Social Mediageen
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.