Simit and Cheese

Simit and Cheese

HS0016

Eigenaar Mohammed Koç draagt graag zijn steentje bij aan milieu en maatschappij

Teruggeven aan de samenleving 
Mohammed Koç is de trotse eigenaar van Simit and Cheese aan de Beijerlandselaan in Rotterdam. Mohammed vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk. Hij wil met Simit and Cheese dan ook zijn steentje bijdragen aan het milieu en de maatschappij. Zo houdt Mohammed zich bezig met duurzaamheid en creëert hij werkgelegenheid en stageplekken voor wijkbewoners. De horecazaak geeft hiermee iets terug aan de samenleving. 

Stagiairs zijn belangrijk 
Bijna alle twintig medewerkers van Simit and Cheese wonen in Hillesluis, net als de zeven stagiairs die Mohammed hier een leerplek aanbiedt. Zij studeren aan de Horeca Vakschool Rotterdam en staan in de keuken of werken als gastheer of gastvrouw. Mohammed: “Zoveel stagiairs hier een leerplek aanbieden kost veel tijd en energie maar ik vind het heel belangrijk. Ik zeg ook altijd tegen de stagiairs: ‘je bent hier niet voor mij maar voor jezelf’. En als je ze verantwoordelijkheid geeft dan krijg je daar heel veel voor terug. Ik merk dat veel stagiairs thuis of op school aandacht missen en daardoor problemen hebben. Ik wil ze hierin graag helpen en begeleiden om te voorkomen dat zij stoppen met hun studie of een achterstand opbouwen.” 

Tegengaan van voedselverspilling 
Ook duurzaamheid vindt Mohammed belangrijk. Hij is tegen voedselverspilling en doneert daarom zijn overgebleven voedingsmiddelen aan de Voedselbank. Ook het brood gooit hij niet weg maar brengt hij naar een boerderij als voer voor de dieren. Dé specialiteit op de menukaart van Simit and Cheese is het Turkse ontbijt; een tafel vol met lekkernijen. Mocht je niet alles op krijgen dan pakt het personeel het restant heel graag voor je in, om ook zo weer voedselverspilling tegen te gaan.  

Eén grote familie 
Mohammed laat met zijn onderneming zien dat verantwoord ondernemen niet alleen goed is voor de maatschappij, maar uiteindelijk ook voor de onderneming zelf. Hij heeft een team opgebouwd met gemotiveerde en leergierige medewerkers die hij ziet als één grote familie. Hij heeft mensen in dienst die al vanaf de start bij het bedrijf werken en ook blijven er veel studenten werken na het afronden van hun studie. 

Als een tierelier 
Daarbij loopt het restaurant als een tierelier. Er komen veel gasten uit de buurt maar ook van verder weg naar zijn vestiging. Ze komen voor de sfeer, de gastvrijheid en ook voor de speciale menukaart. “Iedereen is welkom en wij staan open voor alle wensen. Onze volledige menukaart is eigenlijk samengesteld door onze gasten. Zij geven bijvoorbeeld feedback over bepaalde gerechten of vragen om een bepaalde combinatie. Zo vroeg een gast bijvoorbeeld een keer, ‘waarom serveren jullie de Turkse pannenkoeken niet met nutella en nootjes?’. Die hebben we meteen op de kaart gezet. De gasten inspraak laten hebben op de menukaart heb ik een beetje afgekeken van het gerecht kapsalon. Daar gaf de kapper van de kapsalon aan de shoarmazaak door wat hij lekker vond, beetje meer friet, beetje salade, kaas etc, en toen ontstond de kapsalon. En zo is onze menukaart eigenlijk ook ontstaan.” 

Afspiegeling van de wijk 
Klinkt als een super toffe zaak toch?! Maar wat betekent Simit eigenlijk? “Simit is Turks voor een rondvormige bägel met sesamzaadjes. Je kan mijn zaak zien als een afspiegeling van de wijk; we hebben Afghaanse medewerkers in dienst maar ook Marokkaanse, Antilliaanse, Molukse en Turkse collega’s. De gasten die hier binnen komen van verschillende afkomst voelen zich meteen thuis. Ik heb het team niet bewust zo samengesteld maar dit is gewoon vanzelf zo ontstaan en dat is het leuke ervan!” 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkHillesluis
LocatieBeijerlandselaan 44A, 3074 EK Rotterdam
ThemaEmanciperen & groeien
Website/Social Mediahttps://www.simitcidunyasi.nl
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.