Shoarma & Pizzeria Sabra

Shoarma & Pizzeria Sabra

HvH0026

Shoarma & Pizzeria Sabra is sinds 1978 een begrip in Hoek van Holland. Eigenaar Zilfar Tas, zijn zoon en de rest van het team staan zes dagen per week klaar voor hun gasten en geven hun gasten een thuisgevoel.

Sabra is sinds 1978 een begrip in Hoek van Holland. De huidige eigenaar Zilfar Tas nam de shoarmazaak in 2000 over en staat samen met zijn team zes dagen per week klaar voor zijn gasten. 

Horecavirus
Zilfar is opgeleid als elektrotechnicus, maar werd snel gegrepen door de horeca. “De horeca is al een virus, als je het te pakken hebt kom je er niet meer vanaf.” Hij leerde de kneepjes van het vak in de pizzeria van zijn neef in Amsterdam. Daar begon Zilfar als afwasser, maar al snel werd zijn rol groter: hij werd ober en later keerde hij terug in de keuken als kok. De pizza en pasta die nu op het menu van Sabra staat heeft Zilfar in Amsterdam leren maken.

Een bijzondere plek in Hoek van Holland
In 1994 ging hij bij Sabra in Hoek van Holland werken. De keuze was toevallig, omdat er een neef van zijn vader werkte. Toen de vorige eigenaar in 2000 stopte wilde Zilfar de zaak graag overnemen. “Je wil toch altijd iets voor jezelf beginnen en na onderhandelingen kon ik het overnemen.” 
In de jaren daarna maakt Zilfar veel mee. “In juni 2018 was er door een frituurpan een ernstige brand. Binnen was alles vernietigd, alleen de vier muren stonden nog.” Na een half jaar flink klussen opende Sabra op 2 januari 2019 weer haar deuren. Zilfar merkte dat Sabra een bijzondere plek had verworven in Hoek van Holland. “In die periode zag ik sommige van onze vaste gasten dagelijks. Die kwamen echt om ons en de zaak te steunen.”

Net zoals thuis
De vaste klanten zijn belangrijk voor Sabra. “Inmiddels komt er al een tweede generatie van vaste gasten. Die kwamen vroeger met hun ouders mee. Andere zaken wisselen om de paar jaar van eigenaar. Het is hier alsof je je eigen huis binnenloopt.” Zilfar woont in Groot-IJsselmonde, maar is zes dagen per week bij Sabra in Hoek van Holland. “In Rotterdam zijn de mensen meer op zichzelf, maar in Hoek van Holland let iedereen op elkaar. Wat dat betreft is het echt een dorp.” Die hechte gemeenschap kan voor buitenstaanders misschien een drempel opwerpen, maar zo heeft Zilfar het niet ervaren. “Omdat mijn familie hier al werkte was het voor mij natuurlijk makkelijker. Maar ook als ik nieuw personeel heb, leren ze de mensen hier snel kennen. Dat gaat best gemakkelijk. Omdat Sabra bij Hoek van Holland hoort vinden onze gasten dat mijn personeel er ook bij hoort.”

Altijd doorgaan
Hoewel het interieur van de zaak flink is veranderd na de brand in 2018 heeft Zilfar opnieuw een tweede thuis gemaakt van Sabra. “Wat dat betreft ben ik een vechter. Ik loop niet voor de problemen weg, maar ga altijd door. Eerst goed analyseren en dan de problemen aanpakken.” Ook zijn hobby heeft een plekje gekregen in Sabra. “Ik houd van dieren. Thuis heb ik vissen, een papegaai en twee katten.” Er hangt nu een zelfgemaakt aquarium aan de muur en Zilfar is ook al bezig met het volgende project. “Ik heb een televisie uit de jaren ’60 gekocht en daar ga ik ook een aquarium van maken.”

Positieve toekomst
Naast de tweede generatie vaste gasten staat er aan de andere kant van de toonbank al een nieuwe generatie klaar. “Mijn jongste zoon werkt nu bij ons en hij zou later graag Sabra overnemen.” Dit alles maakt dat Zilfar positief is over de toekomst van zijn zaak. “Zolang wij goed voor onze klanten zorgen hebben wij niet alleen 45 jaar Sabra achter de rug, maar hebben wij ook nog 45 jaar toekomst. Misschien niet voor mijzelf, maar wel voor mijn zoon.”

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkHoek van Holland
LocatieRietdijkstraat 66, 3151 GJ Hoek van Holland
ThemaSamen vieren & genieten
Website/Social Mediahttps://www.shoarmasabra.nl/
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.