Sharon Lovelock

Sharon Lovelock

HvH0027

Sharon vindt het fijn wonen in De Hoek. Wel voelt ze zich 's avonds soms onveilig en er moet meer te doen zijn voor kinderen.

De elfjarige Sharon Lovelock woont sinds haar geboorte in Hoek van Holland. Ze heeft het er erg naar haar zin, maar voelt zich door het toenemend aantal ruzies en vechtpartijen steeds onveiliger op straat. Ook moet er meer te doen zijn voor kinderen, vindt ze. Vooral in de winter. 

Een klein dorp 
Sharon komt uit een groot samengesteld gezin, waarmee ze met z’n vijven in Hoek van Holland wonen. Het dorp is haar thuis, vertelt ze. “Het is hier heel hecht. Overal waar ik naartoe loop ken ik mensen en zeg ik hoi tegen ze. Tenzij ze chagrijnig zijn, dan zeggen ze soms geen gedag.” Sharon vindt het fijn dat De Hoek een klein dorp is. “We zitten hier een beetje hutjemutje. Want al woont iemand helemaal achter in de straat, je zit alsnog dichtbij.”

Onveilig gevoel op straat 
Sharon hoort de laatste tijd steeds vaker ruzies op straat. En onlangs was er zelfs een steekpartij. Dat baart haar zorgen, zegt ze. “Toen ik klein was, kwam dat nooit voor en nu is het opeens normaal. Het is op straat erg veranderd de afgelopen jaren.” Ze denkt dat het komt omdat voornamelijk jongeren ruzie maken en daarbij vaker messen of andere wapens gebruiken. “Ik durf ‘s avonds eigenlijk niet meer alleen naar buiten, want je weet nooit wat er kan gebeuren. Overdag en na schooltijd voel ik me gelukkig nog wel veilig.” 

Middelbare school in Rotterdam 
Sharon zit in groep acht van de basisschool. Dat betekent dat ze bijna naar de middelbare school gaat. “Dat vind ik wel spannend, want ik ga straks in Rotterdam naar school. Daar hoor je ook over onveiligheid op straat, maar ik zit daar meestal in het openbaar vervoer.” Zin heeft ze er wel in. “Veel kinderen van de basisschool hier gaan vervolgens in Naaldwijk naar de middelbare school. Ik vind het hier niet altijd leuk op school en heb daarom gekozen om naar Rotterdam te gaan. Als ik daar straks op school zit, kan ik een heleboel loslaten.” In Rotterdam gaat Sharon naar het Grafisch Lyceum, want ze is gek op fotograferen. Haar camera gaat overal mee naartoe. “Daarmee maak ik foto’s op allerlei plekken in Hoek van Holland.” 

Meer speelplekken voor kinderen 
Hoewel Sharon graag in Hoek van Holland woont, vindt ze dat er te weinig speelplekken zijn voor kinderen. “We hebben vier speeltuinen, maar die zijn na schooltijd vaak erg druk omdat alle kinderen ernaartoe gaan. Eigenlijk vind ik dat elke basisschool een speeltuin moet hebben.” Daarnaast turnt Sharon graag, dus zou ze het fijn vinden als er in het dorp een plek komt waar ze dat meer kan doen. “Als er ergens een rekstok komt, of een trampoline, dan ben ik al tevreden.” Verder mogen er van haar meer kinderactiviteiten komen. “In de zomer is er genoeg te doen, maar in de winter is het hier erg rustig. Dan mis ik het dat er niks leuks is om te ondernemen.” 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkHoek van Holland
LocatieHoek van Holland dorp
ThemaMooier & beter
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.