Seinpost Slinge

Seinpost Slinge

PeZw0006

Seinpost organiseert verschillende activiteiten en dient als distributiepunt voor de Voedselbank

Bij Seinpost Slinge is iedereen welkom voor een bakje koffie, hulp of een gezellig praatje. Deze Kerk voor de Wijk heeft nog veel meer functies, vertellen vrijwilligers Lisa en Javira. 

Altijd klaar om te helpen 
“Ik ben een vrouw van geloof en bid graag voor de mensen”, vertelt Lisa Kamara. Lisa is diaken bij de Kerk voor de Wijk en werkt samen met de maatschappelijke afdeling van Seinpost Slinge. “Het is mooi om te zien hoe mensen ontwikkelen in het geloof.” Seinpost Slinge is een pioniersplek voor de wijk Pendrecht Zuidwijk. De Open Hofkerk Pendrecht, die naast het gebouw van Seinpost staat, is hiervan de moederkerk. “Zij hebben geholpen bij de start van Seinpost. Door afname van het aantal volgelingen is de kerk samengegaan met de Credokerk in Zuidwijk.” 

Ondersteuning waar nodig 
Als Kerk voor de Wijk organiseert Seinpost heel wat activiteiten voor wijkbewoners die door twee stichtingen worden georganiseerd: Stichting Seinpost Slinge Maatschappelijk en Stichting Seinpost Slinge Kerk voor de Wijk. Lisa helpt waar ze kan. “Mijn taak is om mensen die het moeilijk hebben te ondersteunen. Zij kunnen hier altijd aankloppen voor hulp, en soms verwijs ik de mensen door.” 

Voedselpunt en kledingbank 
Seinpost dient als distributiepunt voor de Voedselbank en twee keer per week kunnen wijkbewoners er voor een klein bedrag samen een driegangenmenu nuttigen. Daarnaast is er een inloopspreekuur, een kerkdienst op zondag en een kledingbank waar mensen kleding kunnen inleveren of aankopen voor een klein bedrag. “Wijkbewoners zijn hier altijd welkom voor een kopje koffie en een gezellig babbeltje.” 

Samen tegen eenzaamheid 
“De activiteiten in Seinpost zijn bedoeld om eenzaamheid in de wijk te bestrijden”, zegt Lisa. “Mijn doel is om mensen blij te maken. Maar ook op maatschappelijk vlak ben ik er voor mensen die een luisterend oor nodig hebben.” Javira Bouwman is ook vrijwilliger bij Seinpost. Zij assisteert bij de maaltijden, draait de kassa en helpt bij de kledingbank. “Ik kwam een keer koffie drinken en zo ben ik erin gerold.” Javira woont al sinds haar zeventiende in Pendrecht en ervaart het als een prettige wijk. “Dit is mijn thuis, het is hier ons kent ons. Je ziet de kinderen hier opgroeien en ouder worden. Het is een multiculturele wijk waar je leert om met elkaar om te gaan. Ook de ligging is centraal, alles is in de buurt. Als je iets nodig hebt hoef je niet ver te reizen.” 

Momenteel wordt in Pendrecht flink gebouwd. “Daardoor verandert er veel in de wijk”, zegt Javira. “Hopelijk trekt het jonge gezinnen aan. Want het valt op dat Pendrecht vergrijst.” Dit merkt ze ook aan de bezoekers van Seinpost. “Wij willen hier graag meer jonge mensen binnen halen. De nieuwkomers in de wijk delen niet graag hun problemen met anderen. Maar ze moeten weten dat ze bij ons terecht kunnen voor een luisterend oor, hulp of gewoon een lekker bakkie koffie.” 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkPendrecht Zuidwijk
LocatieMiddelharnisstraat 153 3086 GJ Rotterdam
ThemaZorgen voor elkaar
Website/Social Mediahttps://www.seinpostslinge.nl/
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.