Sara Hakkenberg

Sara Hakkenberg

BT0022

Actieve wijkbewoner Sara Hakkenberg zet zich in voor de wijk en haar bewoners.

Sara Hakkenberg woont sinds 2007 in Bospolder Tussendijken samen met haar man en vier kinderen. Toen Sara net in BoTu kwam wonen vond ze dat er veel anders zou kunnen. Al snel besloot ze haar frustratie om te zetten in positieve energie door zich op verschillende manieren in te zetten voor de wijk.

Signaleren afval
Sara: “Mijn drijfveer is dat ik vind dat mensen het recht hebben om fijn te wonen in welke wijk dan ook. Daar wil ik echt actief voor op komen.” Zo was Sara onder andere betrokken bij het vergroenen van het Bospolderplein. “Ik kwam hiermee in aanraking door Melva, een bewoner die actief is bij ‘BoTu Schoon en Mooi’. Dit is een WhatsApp groep van ruim 50 bewoners die het afval in de wijk signaleren, zoals naastplaatsingen van afval bij vuilcontainers. In de WhatsApp groep zitten ook medewerkers van gemeente Rotterdam, Stadstoezicht en Stadsbeheer. “Deze directe connectie is fijn want dan blijven de lijntjes heel kort. Meldingen worden direct opgepakt en opgelost.”

Groen Bospolderplein
Vanuit deze WhatsApp groep kwam Sara op het idee om het Bospolderplein aan te pakken. “Ik vond altijd al dat het plein er een beetje treurig bij lag. Melva en ik hebben toen een actie opgezet voor het verbeteren van dit plein. Eerst zijn we een onderzoek gestart om te achterhalen wat de omwonenden graag willen veranderen aan het plein. Dit onderzoek is samen uitgevoerd met Veldacademie. Twee weken lang zijn gebruikers van het plein geïnterviewd. Uit dit onderzoek kwam vooral naar boven dat gezellige zitplekken, een omheining en vooral veel groen op het plein wordt gemist.”

Gedragen door wijkbewoners
Sara heeft een grote rol gespeeld in dit onderzoek. Niet alleen door het opzetten hiervan en subsidie hiervoor aan te vragen maar ook door in contact te staan met de buurtbewoners. “Ik praat veel met de buurtbewoners. Het is heel belangrijk dat dit soort zaken wordt gedragen door de bewoners. Anders slaat het de plank mis.” Met alle opgehaalde informatie is een architect aan de slag gegaan met een ontwerp voor een nieuwe inrichting van het Bospolderplein. De gemeente is nu aan zet voor de uitwerking van het plan.

Inzet
Sara is inmiddels gestopt met haar werk voor een groen Bospolderplein maar zet zich nog steeds in voor de wijk en haar bewoners. Zo zit in de wijkraad en in BoTu12. “Vanuit de wijkraad hou ik me bezig met de belangen van bewoners bij de energietransitie. Ik kom op voor bewoners omdat de plannen van de transitie niets voor onze bewoners doen.” Daarnaast organiseert Sara ieder jaar met buren een groot Halloweenfeest voor alle kinderen rondom het Bospolderplein en was ze initiator van de Jumbo tuin.

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkBospolder-Tussendijken
LocatieBospolderstraat, Rotterdam
ThemaMooier & beter
Website/Social Mediahttps://www.sarahakkenberg.nl/
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.