Royal Roots Corner

Royal Roots Corner

HS0014

Royal Roots Corner verbindt met Afrikaanse lifestyle producten, kleding, muziek, food en een heerlijk bak Rotterdamse koffie

Royal Roots Corner verbindt met Afrikaanse lifestyle producten, kleding, muziek, food en een heerlijk bak Rotterdamse koffie. 

Vegan producten 
Betrokken ondernemer Rita Omolo is van beroep artiest en zangeres en reisde vijftien jaar lang de wereld rond. De moeder van Rita richtte in 2003 in Kenia de Stichting One Love Self Help Group op, een hulpgroep voor vrouwen met HIV en weeskinderen. De stichting is inmiddels gegroeid naar een CBO (community Based Organisation), die ook een grote doelgroep van de community verwelkomt. Rita zag het belang van de projecten van haar moeder en wilde daar graag aan bijdragen. Om de projecten financieel te ondersteunen startte ze met de verkoop van vegan producten op festivals. Al snel ontstond de behoefte aan een locatie en vestigde ze zich als pop-up winkel op de Groene Hilledijk.  

Een kleurrijk hoekpand  
Na twee pop-up’s verhuist Rita met haar winkel en afhaalrestaurant naar de huidige locatie aan de Beijerlandselaan 204. Dat ging niet vanzelf. Rita moest de brancheringscommissie overtuigen van haar plannen. Gelukkig vielen die goed: “De brancheringscommissie heeft unaniem op mij gestemd en nu is dit een vaste locatie.” Een deel van het kleurrijke hoekpand is een winkel met lifestyle producten en kleding, de andere kant is een safaribar met vegan snacks en maaltijden met een Afrikaans Arabische twist. Rita vertelt dat veel van de ingrediënten uit de eigen volkstuin in Vreewijk komen. 

Verbindingsplek 
Onder de ruimte op de begane grond is een kelderruimte waar activiteiten plaatsvinden. De doelgroep is heel breed en bestaat uit jongeren, migranten en ouderen. Ook is de winkel een belangrijke ontmoetingsplek voor de Rastafari gemeenschap. “Dat is een heel open gemeenschap omdat wij iedereen verwelkomen.”  Rita ziet Royal Roots Corner als een verbindingsplek waar iedereen welkom is. Haar studie psychologie en pedagogiek en haar werkervaring in de GGZ kan ze hier goed gebruiken.  

Focus op jongeren 
Rita heeft een speciale focus op jongeren uit de wijk. “Als je niet wordt ondersteund door je ouders dan vervagen je talenten. Die jongeren gaan dan de komende twintig jaar bij een supermarkt werken terwijl ze veel meer talenten hebben.” Rita startte het project ‘Build Back the Community’ met huiswerkbegeleiding, muziekles, dansles, young business en cultural education. Allemaal voor jongeren uit de buurt en bij voorkeur met leraren uit de buurt.  

Rol in de wijk 
Rita wil met haar winkel en activiteiten vooral verbinding creëren. En uiteindelijk gaat de winst van deze winkel naar een goed doel: verbinding aan de ene en community aan de andere kant. Rita: “Ik ben geen onderneemster die voor het geld werkt. Ik ben iemand met passie. Ook als muzikante heb ik altijd voor de passie gespeeld, nooit voor het geld.” Rita wil met haar werk graag anderen motiveren. “Ik ben nog best jong zodat anderen een voorbeeld aan mij kunnen nemen.” 

Ondernemers verbinden 
Niet alleen in haar winkel zorgt Rita voor verbinding maar ook onder de ondernemers in de winkelstraat. Tijdens corona startte ze met het helpen van andere ondernemers. “We koppelden problemen terug naar het bestuur van de bedrijveninvesteringszone (BIZ) om te kijken wat er gedaan kon worden. Nu organiseer ik allerlei activiteiten voor BIZ zoals een braderie, langsgaan bij ondernemers met muziekgroepen en het uitdelen van rozen aan vrouwen op moederdag.” Als het aan Rita ligt zet ze de activiteiten in haar winkel en op de Beijerlandselaan nog lang voort. 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkHillesluis
LocatieBeijerlandselaan 204B, 3074 ES Rotterdam
ThemaOndernemen & doen
Website/Social Mediahttps://www.royalrootscorner.nl
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.