Rosa Leona

Rosa Leona

HS0001

Wijkbewoner Rosa Leona staat altijd klaar voor de ander

Rosa Leona is sinds haar komst vanuit Curaçao naar het Rotterdamse Hillesluis actief in de wijk. Op Curaçao was zij al bezig met én voor de ander. Eenmaal in Nederland startte Rosa een kapsalon. De klanten kwamen daar niet alleen voor hun haar, maar ook om een praatje te maken met Rosa.

Actieve wijkbewoner
Nadat Rosa vanwege medische redenen niet meer kon werken is zij als vrijwilliger aan de slag gegaan bij Huiskamer Slaghekstraat en Woonstad Rotterdam. Bij de laatste organisatie bracht ze families samen door ze in huizen naast elkaar of in dezelfde straat te plaatsen. Rosa is zo actief omdat thuis zitten haar niet bevalt. Ze wil wat doen voor en met de mensen uit Hillesluis. Rosa haalt voldoening uit de blijdschap van bewoners wanneer zij meedoen aan een activiteit. Mensen voelen zich gehoord en gezien door Rosa.

Huiskamer Slaghekstraat
Tot 2021 was Rosa zeer actief in Huiskamer van de wijk Slaghekstraat. Inwoners van Hillesluis konden hier terecht voor activiteiten georganiseerd voor en door bewoners. Van een wekelijks buurtontbijt tot computerles en van het samenkomen van de buurtvaders tot creaclub.

Creatief Atelier Hillesluis
Nadat Rosa in 2020 ziek werd en een operatie moest ondergaan was ze gedwongen het rustiger aan te doen. Ze verhuisde naar een 55+ flat aan de andere kant van de Slaghekstraat en stopte met haar vrijwilligerswerk in Huiskamer Slaghekstraat. Rosa zou Rosa niet zijn als ze niet toch iets blijft  organiseren. Nu komen in de ontmoetingsruimte van flat de Laantjes iedere dinsdag en donderdag  bewoners uit het complex en de wijk samen om te genieten van het samenzijn en creatieve activiteiten. Rosa Leona zet zich elke week weer in om deze groep samen te brengen omdat ze vindt dat mensen elkaar meer mogen ontmoeten, het gesprek met elkaar aan moeten gaan en omdat samen alles altijd gezelliger is. Bewoners helpen elkaar door het uitwisselen van ideeën. Mensen adviseren elkaar en voelen zich begrepen door de gesprekken aan tafel. Zo wordt er tijdens de activiteiten ook gelachen, stelt men elkaar gerust of helpt men elkaar uit de brand.

Toekomst
De wens van Rosa Leona voor de wijk is dat mensen elkaar blijven opzoeken en er wederkerigheid optreedt bij de verschillende groepen in de wijk.

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkHillesluis
LocatieOuderencomplex Laantjesweg, Rotterdam
ThemaZorgen voor elkaar
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.