Ron van den Bovenkamp

Ron van den Bovenkamp

BT0007

Ron van den Bovenkamp is cultureel ondernemer en initiatiefnemer van culturele projecten in de wijk en daarbuiten.

Cultureel ondernemer Ron van den Bovenkamp woont sinds 1988 in Tussendijken. Vroeger werd hij gedreven door commercie: “Dat gaf veel stress. In 2012 kreeg ik zelfs een depressie. Daar ben ik na 5 jaar bovenop gekomen. Ik heb er een boek over geschreven: ‘Hoera... een depressie!’” 

Begrip 
In het boek vertelt Ron zijn verhaal over de periode van 1991 tot 2017. Over een zeer succesvolle zakenman, die zo hard werkt dat hij in een depressie raakt en het gevecht met zichzelf aangaat om er weer bovenop te komen. “Met dit boek wil ik bijdragen aan meer kennis over en begrip van een depressie. Met een ‘kom op joh, kop op!’ red je het niet.” 

Oude liefde 
Ron besloot zijn ervaring met depressie in te zetten voor de medemens en gooide het roer om. Ooit volgde hij een opleiding voor sociaal werker via Zadkine. Op zijn 55e dook hij opnieuw in de schoolbanken om cultureel maatschappelijke vorming aan Hogeschool Rotterdam te studeren. “Ik ben terug bij mijn oude liefde: organiseren en mensen samenbrengen. Als zelfstandig cultureel ondernemer programmeer ik nu veel muziek en evenementen. Ik koppel mensen en haal daar energie uit.” Ron bruist van de bijzondere ideeën. “Het is fantastisch om iets neer te zetten wat er nog niet is geweest.”

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkBospolder-Tussendijken
LocatieSchiedamseweg 19A, 3026 AB Rotterdam
ThemaOndernemen & doen
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.