Prinses Theater

Prinses Theater

BT0019

Het uit 1913 daterende pand van het Prinses Theater is in 2021 in oude glorie hersteld door vastgoedondernemer Ron de Ruiter.

Het Prinses Theater aan de Schiedamseweg in Delfshaven stamt uit begin 20e eeuw. Het theater is in 2013 gekocht door vastgoedondernemer Ron de Ruiter en in oude glorie hersteld. Op 22 maart 2022 werd de officiële opening verricht door burgemeester Aboutaleb. Sindsdien wordt het theater geëxploiteerd als multifunctionele evenementenlocatie door horecaduo Ernst Hoogenboom en Dennis Rens. 

Culturele programmering 
Het theater ontvangt geen subsidie en richt zich daarom in eerste instantie richten op het organiseren van evenementen. De bedoeling is om hiermee een basis te leggen om later culturele programmering aan te kunnen bieden. Hierbij wil het duo de bewoners van Delfshaven graag betrekken om op deze manier kansen terug te geven aan de wijk. 

Strategisch 
De visie van eigenaar Ron de Ruiter op het (winkel)gebied wordt gewaardeerd door diverse partijen. De Rotterdammer bezit meer panden in de winkelstraat en beïnvloedt in grote mate het reilen en zeilen aan de Schiedamseweg. Hij kiest de huurders voor de panden die hij bezit op een strategische manier. Ron: “Slimme beslissingen vergroten het gevoel van veiligheid. De keuze voor McDonald’s zorgt er bijvoorbeeld voor dat er tot ’s avonds laat veel mensen op straat zijn.” 

Stabiel 
Door investeringen van Ron komt de straat in stabieler vaarwater. En dat vertrouwen werpt zijn vruchten af. De McDonald's aan de Schiedamseweg is een van de succesvolste in Rotterdam. Datzelfde geldt voor de Jumbo. Deze vestigingen investeren op hun beurt ook in de straat en de wijk. Medewerkers komen (vaak) uit de buurt, ze sponsoren activiteiten en staan open voor andere vormen van samenwerking. Daar wordt de buurt en vooral de straat ook beter van. 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkBospolder-Tussendijken
LocatieSchiedamseweg 19A, 3026 AB Rotterdam
ThemaSamen vieren & genieten
Website/Social Mediahttps://prinsestheater.nl/
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.