OASE

OASE

DHSM0011

Bij deze inspirerende ontmoetingsplaats voor en met bewoners ligt de focus op duurzaamheid en verbinding.

Indra Diallo is programmacoördinator bij OASE: een inspirerende ontmoetingsplaats aan de Maas in Schiemond. Voor en met bewoners worden bijzondere evenementen georganiseerd met de focus op duurzaamheid en verbinding.  

Onderzoeken wat ons verbindt 
Indra begon haar werk bij OASE als community manager. “Ik onderzocht wat er speelt in de wijk. Wat is er al, en hoe kunnen we hierop aanhaken of iets toevoegen. Kortom: ik onderzocht hoe je doelen kunt realiseren vanuit verbinding en gemeenschappelijke wensen.” Inmiddels heeft ze verschillende activiteiten met buurtbewoners georganiseerd, zoals buurtbarbecues, ligconcerten, vrijheidsmaaltijden, vergroeningsdagen op de kade en klusdagen.   

Groenemorgen 
OASE is een initiatief van Groenemorgen: een campagnebureau voor duurzame en groene ideeën in de stad. OASE opende in 2019 in een klein winkelpand bij de Koopgoot miniwarenhuis OASE. Daar werden evenementen georganiseerd en konden mensen terecht voor een duurzaam presentje of een lekkere lunch. Sinds een jaar zijn ze gevestigd in een groot pand in Schiemond.  

Contact 
Naast haar werk bij OASE organiseert Indra het Connectiediner: een maandelijks diner waarbij acht onbekenden met elkaar aan tafel worden gezet. Jong en oud, met verschillende achtergronden en verschillende portemonnees. Verbinding is Indra’s levensdoel. “Ik vind het belangrijk dat je buiten je eigen bubbel gaat en met mensen spreekt die totaal iets anders doen of een heel andere achtergrond hebben.” Dat sluit goed aan bij de filosofie van OASE. Ze onderhoudt graag contact met mensen uit de wijk. Zoals ‘Carlos de Plantendokter’ die de kade en planten onderhoudt en met wie ze een groenproject in de wijk heeft gedaan.  

OASE is een beetje van iedereen 
OASE is een plek waar iedereen zich welkom en thuis voelt en waar je de dingen net even anders beleeft. Het team wil mensen inspireren en dingen die je nog niet kent toegankelijk maken. “We willen mensen prikkelen om buiten hun comfort zone te treden. Maar dit wel altijd vanuit plezier en positiviteit. Niet van ‘we eten geen vlees’, maar ‘we gaan gewoon lekker eten en koken plantaardig’. Alle mensen die bij OASE werken hebben een groen hart en vinden het belangrijk om de wereld een stukje beter te maken.” Een grote inspiratie voor Indra is de levensfilosofie Ubuntu. “Dat gaat over: Ik ben Omdat Wij zijn. We hebben allemaal invloed op elkaar. Als er met jou iets naars gebeurt dan heeft dat ook invloed op mij. Alles en iedereen is met elkaar verbonden, dus probeer daarom altijd het juiste te doen.” 

Een betere wereld om de hoek 
‘Duurzaamheid is leuk, maar je moet er wel wat te drinken bij hebben’ is het informele bedrijfsmotto van OASE. OASE kaart serieuze thema’s aan maar dan jong & fris gebracht. Ga vooral langs als je een ligconcert wilt meemaken, naar een vintage markt wilt, of een bijzondere plek zoekt voor je evenement. Vanaf eind mei kan je terecht op het terras! www.oaserotterdam.nl 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkDelfshaven-Schiemond
LocatieSchiehaven 15, 3024 EC Rotterdam
ThemaMooier & beter
Website/Social Mediahttps://www.oaserotterdam.nl/
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.