Nuevos Tangos Viejos

Nuevos Tangos Viejos

BT0023

Mirre vormt samen met haar man een Latijns-Amerikaans muzikaal duo.

Het duo Nuevos Tangos Viejos bestaat uit zangeres Mirre Valkenburg en gitarist Álvaro Rovira Ruiz. Zij maken Latijns-Amerikaanse muziek en wonen met hun twee dochters aan het Visserijplein. Mirre en Álvaro vinden het erg belangrijk om bij hun wijk betrokken te zijn en in contact te staan met hun buren.  

Brood en Zamba 
De muzikale VerhalenWandeling van 10 september 2021 werd afgesloten in de gemeenschappelijke binnentuin achter het Huis van de Toekomst (Wijkcollectie BT0021). Hier wachtten bakkers Bart en Ayşe de wandelaars op met versgebakken broodjes uit de steenoven. Naast de heerlijke geur van versgebakken brood, kwamen ook mooie gitaarklanken en gezang de wandelaars tegemoet. De muziek was afkomstig van het Argentijnse duo Nuevos Tangos Viejos. Onder de muzikale begeleiding van Mirre en Álvaro leerde dansleraar Mariano Laplume, voor deze gelegenheid toegevoegd aan het duo, de wandelaars tijdens een mini-workshop de eerste passen van de Argentijnse Zamba.

Verbinding met buren 
Zangeres Mirre Valkenburg en gitarist Álvaro Rovira Ruiz zijn, zoals ze zelf zeggen, ‘een echt muzikaal stel’. Álvaro: “We hebben elkaar in 2008 ontmoet in een muzikale omgeving en alles is daaromheen gegroeid; van een relatie, tot een familie, naar een leven samen.” Mirre en Álvaro vinden het erg belangrijk om bij hun wijk betrokken te zijn en in contact te staan met hun buren. Mirre: “Ik kom zelf uit een dorp op het eiland Texel en daar is de verbinding met de mensen die om je heen wonen heel natuurlijk. Dat is nog steeds een belangrijk deel van me. In verbinding staan met buren is iets wat ik hier automatisch heb voortgezet. Al is het maar heel even een vriendelijk praatje maken.”

Culturele projecten 
Mirre en Alvaro doen ook vaak mee aan culturele projecten in de wijk. Mirre: “We willen graag op die manier sociaal en maatschappelijk bijdragen. Zo zijn we ook een onderdeel van de VerhalenWandeling geworden. We vonden het heel bijzonder om hieraan mee te doen. In de binnentuin van het Huis van de Toekomst heerste een superfijne sfeer en de mensen waren zo enthousiast en verrast. Ook vond ik het mooi dat veel mensen mee deden met de dansles. Ik merkte daardoor al snel een connectie tussen de wandelaars.” 

Liefde voor muziek 
“We zijn na de VerhalenWandeling zelf ook nog een aantal keer op een woensdagmiddag teruggegaan naar de binnentuin bij het Huis van de Toekomst  We nemen dan onze muziekinstrumenten en kindjes mee en spelen muziek tijdens het bakken van het brood.” Of het nu via projecten in de wijk zijn of daarbuiten, via zangles of concerten, Mirre en Alvaro willen hun liefde voor muziek zoveel mogelijk delen met anderen; en daar zijn wij maar al te blij mee! 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkBospolder-Tussendijken
LocatieJan Kobellstraat 56a, 3026 SV Rotterdam
ThemaSamen vieren & genieten
Website/Social Mediahttps://www.nuevostangosviejos.nl/
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.