Multiplein

Multiplein

DHSM0004

Op het Lloyd Multiplein komen sporters uit de hele stad samen.

Op Google-reviews geeft ‘Local Guide’ Gerrit Don het Lloyd Multiplein drie sterren: “Tja, het is een grijs plein, wat moet je er van vinden”, gevolgd door drie smileys. Maar is het wel zo treurig met het plein gesteld?  

Sportveld voor iedereen 
WMO radar jongerenwerker Yasin kent het Lloyd Multiplein goed. “Soms staat het hier na schooltijd helemaal vol, vandaag dan weer niet. Je kan er geen peil op trekken.” Yasin groet een jongen die voorbij rijdt op een step. De jongen stapt af en vraagt Yasin hoopvol wanneer er weer een festival op het plein komt. Yasin: “We hebben hier van alles georganiseerd in de afgelopen jaren. Van een springkussenfestijn tot een schaatsbaan. Het plein verbindt mensen met elkaar. Juist de sporters zijn respectvol naar elkaar toe, welke leeftijd of achtergrond ze ook hebben. Je kan hier rustig 30 mensen tegelijk hun ding laten doen, ze regelen het onderling en dat gaat gewoon goed. Er maken veel verschillende groepen gebruik van het plein en er wordt van alles georganiseerd. Zoals voetbaltoernooien en mbo-scholen houden hier hun sportdagen. Eigenlijk zou het plein overkoepeld moeten worden, zodat er altijd gesport kan worden.” 

Andere tijden 
Mourad en zijn negenjarige zoontje Anouar komen speciaal uit Spijkenisse om op het Lloyd Multiplein te voetballen. “Het veld is beter en groter dan in zijn eigen buurt”, zegt Anouar. “Vroeger, een jaar of tien geleden, was het hier gezelliger. De sfeer is veranderd, dat is wel jammer”, zegt zijn vader. Anouar heeft er geen last van, en haalt flink uit om de bal goed te raken. Ook wijkbewoner Esther vindt dat de sfeer op het plein is veranderd. “Het plein was zo’n acht jaar geleden een fijne plek, toen kwam ik daar vaak met mijn zoon om te voetballen. Je zag er meer moeders, we pasten wel eens op elkaars kinderen als je even een boodschap moest halen.” Het is nu anders, vindt ze. Niet alleen het plein, maar ook de wijk. “Het is hier niet veilig, ik ben verschillende keren aangevallen. Veel mensen zijn uit de wijk getrokken, al dan niet gedwongen omdat de huizen verbouwd werden.” Vooral de communicatie tussen de verschillende instanties kan beter, vindt Esther. “Dan bedoel ik Het Leger des Heils, de deelgemeente en de kledingbank. De opvangfaciliteiten in deze buurt hebben ook impact op de wijk.” 

Sporten verbindt 
De jonge basketballer Arfaan woont in Tarwewijk en komt hier geregeld om te trainen. “Het veld is goed en ik voel me hier thuis. Mijn eigen wijk is niet zo veilig.” Arfaan heeft ruim zes jaar gebasketbald bij de Vlaardingen Captains. Hij wil graag doorgroeien en is op zoek naar een nieuw team. Wat vindt hij dat er beter kan op het plein? “De hekken mogen hoger, nu heb je snel dat er een bal overheen gaat. Dat is niet zo veilig met de jonge kinderen die hier rondlopen. En de netten van de baskets kunnen beter, die zijn vaak stuk.” Ook Arfaan ziet het Lloyd Multiplein als een plek voor verbinding. “Ik heb hier gebasketbald met mensen uit Amerika en de Filipijnen. Basketballen doet hij niet alleen voor zichzelf. “Als oudste met twee jongere broertjes heb ik ook een voorbeeldfunctie. Basketbal heeft me wel gered, ik heb al best wat meegemaakt en dit zorgt ervoor dat ik de juiste keuzes maak.” 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkDelfshaven-Schiemond
LocatieSchiehaven 13, 3024 EC Rotterdam
ThemaMooier & beter
Website/Social Mediahttps://www.sportbedrijfrotterdam.nl/
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.