Marlon Pichel

Marlon Pichel

M4H0005

Sessiemuzikant, muziekdocent en componist Marlon Pichel wil met muziek jongeren bereiken.

Marlon Pichel is sessiemuzikant, muziekdocent en componist. Daarnaast is hij leadzanger en drummer in zijn band Bourbon Avenue. Voor het gebruik van een muziekstudio in Club Gusto, Studio 1.18, richtte hij de maatschap Velvet Moon Studios op. Marlon deelt de studio met drie andere muzikanten, allemaal ex-bandleden. 

Investeren in de gemeenschap
Club Gusto is gevestigd in het oude magazijn van een drukkerij. Club Gusto verhuurt ruimtes om op die manier culturele uitingen te stimuleren. Er zijn allerlei creatievelingen te vinden zoals muzikanten en beeldend kunstenaars. “We hebben ieder een eigen dag dat we in de studio werken in shifts van 10.00 tot 18.00 en 18.00 tot 02.00 uur ‘s nachts. In het weekend maken we schoon.” vertelt Marlon. Er is niet zomaar gekozen voor Club Gusto: “Er zitten een hoop bekenden van ons in dit gebouw. Je kunt wel antikraak huren voor een jaar maar als je daarin investeert loop je de kans dat je de investering kwijt bent. Bovendien heb je hier de kans dat je cohesie krijgt, een gemeenschap. Je kunt elkaar helpen met allerlei zaken. Hier zit verderop een steelgitarist en die hadden we laatst nodig. Je kunt gebruik maken van elkaar. Er ontstaat een soort ruilhandel op een natuurlijke manier.”

Dynamiek in het gebied
Velvet Moon Studios huurt deze ruimte sinds 2020. “We kwamen casco in deze ruimte en wisten niet waar we moesten beginnen dus het duurde even voordat we het konden gebruiken.” Marlon is M4H nog volop aan het ontdekken en ziet steeds meer voordelen: “In de Fruitvis gebeurt nu vrij weinig, maar daar zit een vriend met Deer Sound Studio. Daar neem ik op en we lenen spullen aan elkaar uit. Dat is voor mij ideaal. Het is ook gezellig hier. Er zit altijd wel iemand te lunchen. Ik vind het leuk om me te verdiepen in dit gebied. Ik woon zelf in Overschie en voor mij was dit een gebied waar ik bij toeval moest zijn. Ik leer het nu een beetje kennen en ik vind het heel gaaf wat hier gebeurt. Bijvoorbeeld de Floating Farm, de gekke ideeën in de stad vind ik heel gaaf.” 

Ontwikkeling van Rotterdams talent
De bedoeling van Marlon is om meer gericht te gaan werken aan talentontwikkeling. “Ik heb een paar Rotterdamse talenten onder mijn hoede. Dat doe ik normaal bij Theater Islemunda in IJsselmonde.” Hij wil graag gericht aan de slag met talentontwikkeling in de buurt. “Hier in de buurt zitten veel moeilijke jongeren. Als je die via muziek kan bereiken kun je veel toffe dingen doen met jongeren.” De reden dat de maatschap is opgericht is ook zodat Marlon en zijn vrienden zich dan meer op de buurt kunnen richten. “Ik wil graag met cultuurscouts om tafel, of in samenwerking met een andere partij. We hebben een plan om met jongeren uit de buurt muziekopnames te maken onder begeleiding van rappers. Wij zelf hebben hier al opnames gemaakt en dat is goed bevallen.” In Theater Islemunda in IJsselmonde organiseerde het Rotterdams Wijktheater een open studio. Marlon: “De muzieksector is een moeilijke sector, dan is het fijn als er wat geregeld kan worden.” 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkMerwe-Vierhavens
LocatieGustoweg 39, 3029 AR Rotterdam
ThemaEmanciperen & groeien
Website/Social Mediahttps://www.marlonpichel.nl
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.