Mama's Garden 010

Mama's Garden 010

HS0020

Mama's Garden 010 is een hechte community voor moeders in Rotterdam die zich richt op het bieden van hulp en ondersteuning aan moeders en hun kinderen

Mama’s Garden 010 is een ontmoetingsplaats voor alle moeders in Hillesluis en omgeving. Een plek waar moeders met elkaar in contact kunnen komen, ervaringen kunnen delen, samen kunnen leren, groeien en elkaar kunnen helpen.  

Ontstaan 
Mama’s garden begon als een programma voor kwetsbare zwangeren.  Studenten van de hogeschool Rotterdam werden hierbij gekoppeld aan een moeder die een hulpvraag had. De studenten gaven hierbij ondersteuning en keken samen met de moeders naar een oplossing. Op een gegeven moment werd er opgemerkt dat de moeders vooral behoefte hadden aan een plek waar ze samen konden komen en contact konden maken met anderen. Het programma werd omgegooid en Mama’s garden kreeg een vaste plek in de Hillevliet waar ze twee keer per week bijeenkomsten organiseren waar de moeders samen komen met activiteiten die zijn gericht op de uitdagingen in het moederschap. 

Alle moeders 
Moeders van alle achtergronden of leeftijden zijn welkom bij Mama’s garden. Maar vaak hebben ze een ding gemeen en dat is de behoefte aan contact met andere moeders. Bij Mama’s Garden wordt er dan ook niet alleen aandacht besteed aan opvoedvragen, maar juist ook aan het creëren van een sterke gemeenschap waarin de moeders elkaar leren kennen en kunnen ondersteunen en inspireren.  Samira die werkzaam is bij Mama’s garden verteld, “In gesprek met de moeders kom je er al snel achter dat iemand bijvoorbeeld vaak thuis zit, geen sociaal netwerk heeft of weinig met de kinderen doet omdat ze niet bekend zijn in de omgeving. Bij ons kunnen ze steun en vriendschap vinden bij andere moeders en hulp krijgen met allerlei vragen”. 

Studenten Social Work 
Mama’s Garden valt onder het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI-HR) van de Hogeschool Rotterdam. Het EMI-HR is een centrum dat zich inzet voor maatschappelijke innovatie, met de focus op Rotterdam-Zuid. Mama’s garden bestaat sinds 2015 en Samira Kossir is al vanaf de start betrokken. “In het begin deed ik zelf veel in de uitvoering, dus het bedenken van de thema’s en het organiseren van de bijeenkomsten. Nu wordt de uitvoering voornamelijk gedaan door studenten van de Hogeschool Rotterdam en ik begeleid hen in de praktijk”. Elk jaar lopen er 6 stagiaires mee van de opleiding Social Work. “De activiteiten die zij organiseren sluiten aan bij relevante thema’s, ook kijken ze waar de moeders behoefte aan hebben. Soms willen de moeders gewoon iets leuks doen, iets creatiefs maken. Daar is dan ook gewoon de ruimte voor” 

Groei 
Samira heeft in de afgelopen jaren enorm veel moeders zien groeien. “Ik spreek moeders die echt in bizarre en vervelende situaties zitten of hebben gezeten. Hier zie ik ze tot rust komen, contact maken met anderen en weer in hun kracht komen. Ik ben zelf geen moeder, maar als ik zie wat dit allemaal kan betekenen voor deze doelgroep, dan ben ik daar ontzettend trots op!" 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkHillesluis
LocatieHillevliet 90, 3074 KD Rotterdam
ThemaEmanciperen & groeien
Website/Social Mediahttps://mamasgarden010.nl/
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.