Lisette Thooft

Lisette Thooft

ON0006

Aan de rand van Rotterdam Noord ontvangt Lisette Thooft cliënten in haar rebalancing praktijk.

Aan de rand van Rotterdam Noord ontvangt Lisette Thooft cliënten in haar rebalancing praktijk. Na meerdere verhuizingen keerde ze uiteindelijk terug naar het Oude Noorden.

Denken, voelen, zijn
In haar praktijk behandelt Lisette cliënten met diepe bindweefselmassages. Haar werk brengt niet alleen ontspanning, maar geeft ook ruimte aan andere, diepere gevoelens. “Ontspannen is een spirituele aangelegenheid”, legt ze uit. “Van denken, naar voelen, naar zijn. Een mens mág voelen. Duw het niet weg, het mag er zijn. Dan krijgt het een plek en ontspan je.”

Samen dingen doen
Haar praktijkruimte in de Heer Vranckenstraat biedt ook plek aan andere activiteiten. “Ik geef er allerlei soorten workshops, we doen yin yoga en vrienden verzorgen soms meditatie-avonden. Op donderdagmiddag houdt een acupuncturist er praktijk.” In haar wijk is Lisette ook betrokken bij een groep die zich inzet voor de Sint-Hildegardiskerk, in het hart van het Oude Noorden. “Het is leuk om samen dingen te doen die de buurt ten goede komen.”

Terug naar Rotterdam
Toen Lisette voor het eerst in Rotterdam kwam wonen, werkte ze als freelance journalist voor kranten en tijdschriften. Maar het werk zat voor haar destijds niet in Rotterdam.  “Amsterdam, daar moet je zijn. Daar woonden de echte hippe mensen.” Al haar opdrachtgevers en de mensen zij interviewde woonden in de hoofdstad. Van Broek in Waterland, een dorp onder de rook van Amsterdam, verhuisde ze na een paar jaar toch weer terug naar Rotterdam. “In de tijd dat ik even weg was is de stad erg veranderd. Er zijn veel meer activiteiten in de binnenstad en leuke winkels en horeca bijgekomen. Er was opeens veel meer dan toen ik vertrok.”

Niet eenvormig, maar liever divers
Lisette vond een woning in Hillegersberg; een wijk met gerieflijke rijtjeshuizen en tuintjes die precies op elkaar lijken. “Al na een paar maanden wist ik: hier moet ik niet zijn. Dezelfde soort mensen hebben in dezelfde soort tuinen dezelfde gesprekken, dat is niets voor mij.” Uiteindelijk vond ze haar plek in het Oude Noorden. De diversiteit in de wijk is een groot contrast met Hillegersberg, zegt ze. “Verschillende mensen met verschillende verhalen brengen andere perspectieven mee. Ik voel dat ik hier op mijn plek ben, omdat het zo divers is. En omdat alles er is. Zowel spiritualiteit als materialisme.” 

Ruimte en verbondenheid
Er is ook een andere kant aan de grote veranderingen in de stad, volgens Lisette. Vernieuwing brengt andere groepen naar de wijk, maar dat is niet alleen maar positief. Nieuwe appartementengebouwen dringen ook groepen weg uit de buurt. “Duurder, dus rijker moet niet het streven zijn om een stad op te bouwen. Mensen moeten zich verbonden voelen in de wijk, maar iedereen moet wel zichzelf kunnen zijn. Het is belangrijk dat mensen elkaar daarvoor de ruimte geven. Dat is mijn ideaal en mijn doel. Daar werk ik aan mee.”

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkOude Noorden
LocatieHeer Vrankestraat 34, 3036 LE Rotterdam
ThemaZorgen voor elkaar
Website/Social Mediahttps://www.lisettethooft.nl/
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.