Kralingseveer Krant

Kralingseveer Krant

KV0011

De krant betrekt Kralingseveerders bij elkaar, de wijk en hun leefomgeving

Tot eind 2022 verscheen de Kralingseveer Krant vijf keer per jaar. Vol weetjes, updates, verhalen van bewoners, activiteiten, informatie over de leefomgeving en vanuit de gemeente. Désirée Valten verzorgde als vrijwilliger ruim vier jaar de eindredactie van dit ‘magazine’. “De krant informeert Kralingseveerders en probeert hen te betrekken bij elkaar, de wijk en hun leefomgeving.”   

Verhalen uit de wijk 
De verhalen in de wijkkrant worden opgehaald en geschreven door de redactie of door één van de correspondenten en zijn zeer divers. Zoals een stuk over studenten die in Kralingseveer wonen en hoe zij hun rol in de gemeenschap zien. Maar ook over de nieuwe wijkagent, een sporttalent, de bingo, Halloween, de Zomerspeelweek, MiniStad, de Laankerk, CKC of over bewoners die vuil prikken in de wijk. “Ik hoop dat zo’n verhaal de lezers motiveert om hetzelfde te doen. En dat bewoners elkaar leren kennen en beter gaan begrijpen.”  

Speciale plek voor de wijkraad 
In de krant werd ook de wijkraad geïntroduceerd. “Kralingseveer had één van de hoogste verkiezingsopkomsten in de stad. Ik mag graag geloven dat de wijkkrant daarbij een belangrijke rol heeft gespeeld”, lacht Désirée. Na de verkiezingen kreeg de wijkraad in de Kralingseveer Krant ruimte waar ze onafhankelijk van de redactie hun informatie met de wijk konden delen. “Het is belangrijk dat Kralingseveerders tijdig weten wat de wijkraad doet en wat er met de input uit de wijk gebeurt.” 

Tot actie bewegen 
Naast verhalen uit de wijk praat de krant bewoners bij over initiatieven vanuit de overheid. Hiermee wil Désirée mensen bewust maken van wat er gebeurt in hun leefomgeving en ze inspireren actief mee te denken en hun stem te laten horen. “Soms zeggen mensen dat het allemaal niets uitmaakt omdat de gemeente toch doet wat ze wil. Helaas is dat vaak ook zo, zie de derde oeververbinding of het Boumanterrein. Maar niets doen is de dood in de pot. Met de krant willen we ook laten zien wat je wél kunt doen en wat daarvan de resultaten zijn, hoe klein ook. Zo zijn we nu gesprekspartner voor Capelle aan den IJssel als het gaat om het Rivium.”  

Redactie enzo 
Sinds 2014 is de Kralingseveer Krant veertig keer uitgekomen en verspreid door de hele wijk. De wijkkrant is gestart als een initiatief van Stichting tot plaatselijk nut te Kralingseveer. De redactie van de wijkkrant bestaat nu nog uit Gerben van Santen, Irma Dorsman en Michel Rosloot. Binnenkort zijn er gesprekken met mogelijke nieuwe eindredacteuren. 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkKralingseveer
LocatieRendierstraat 3, 3064 AX Rotterdam
ThemaMooier & beter
Website/Social Mediageen
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.