Klara Vita Klancnik

Klara Vita Klancnik

OMWD0009

Pedagoge Klara wil muziek en pedagogie graag combineren en volgt daartoe een master muziektherapie bij Codarts

De Sloveense muzikante Klara Vita Klancnik kwam vijf jaar geleden naar Rotterdam en volgt hier een studie aan de internationale kunstvakhogeschool Codarts. Klara groeide op in een muzikaal gezin en is al sinds haar kinderjaren een ware ‘storyteller’.    
Een leven opbouwen in Rotterdam 
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in haar werk en studie verhuisde Klara vanuit Slovenië naar Rotterdam. Omdat ze oorspronkelijk is opgeleid tot sociaal pedagoog, werkte ze in Slovenië veel met kinderen. In de toekomst wil ze muziek en pedagogie graag combineren, vandaar haar keuze voor een master muziektherapie bij Codarts. Ook treedt ze regelmatig op als singer-songwriter. Volgend jaar brengt Klara een eigen album uit.  

Rotterdam-West 
Met een muzikale moeder die piano speelt en zingt, een zus die haar eigen muziek schrijft en verschillende instrumenten bespeelt en een accordeon spelende opa, groeit Klara op in een muzikale familie. Al jong begint ze met schrijven wat uitmondt in een goedlopende blog over haar dagelijkse leven als student in Slovenië, met meer dan 10.000 volgers. Vanaf het begin dat ze in Nederland is heeft Klara in Rotterdam-West gewoond. Haar eerste woning was op de Nieuwe Binnenweg, waarna ze verhuisde naar de Spanjaardstraat. Inmiddels woont ze met veel plezier in Oud-Mathenesse.  

Omgaan met stress 
Naast haar studie, werk en muziek heeft Klara een online praktijk waar ze gesprekken combineert met therapeutische gereedschappen en oefeningen: een laagdrempelige manier om mensen handvatten te geven om beter met dilemma’s en problemen om te kunnen gaan. Als ze haar studie muziektherapie heeft afgerond hoopt Klara in de toekomst live workshops met onder andere stemwerk te verzorgen. Ze denkt dat veel mensen, zowel kinderen als volwassenen, baat hebben bij deze workshops, om zo beter om te gaan met stress. 

Een wens voor de wijk 
Klara reist veel tussen Nederland en Slovenië en heeft nog geen netwerk kunnen opbouwen in de wijk. Meedoen aan een van de wandelingen in Merwe-Vierhavens was voor haar dan ook een opening om de omgeving en de mensen in haar buurt beter te leren kennen. Tijdens de wandeling betoverde Klara het publiek met haar muzikale poëzie. Ze beschrijft zichzelf als een dromer die geniet van de kleine, simpele dingen in het leven. Haar inspiratie haalt ze uit kunst en het observeren van de mensen in haar omgeving. Ze wil mensen graag zien floreren en vooruitkomen in plaats van alleen te overleven in een kapitalistische wereld. Haar wensen voor de buurt zijn meer groen, leuke cafeetjes en openbare plekken met veel boeken waar mensen kunnen werken en met elkaar in contact kunnen komen. 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkOud Mathenesse Witte Dorp
LocatieOud Mathenesse, Rotterdam
ThemaEmanciperen & groeien
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.