Kindercamping

Kindercamping

EN0005

Één keer per jaar wordt het parkje aan het W.G. Witteveenplein op de Kop van Zuid omgetoverd tot een gezellige Kindercamping

Eén keer per jaar wordt het parkje aan het W.G. Witteveenplein op de Kop van Zuid omgetoverd tot een gezellige Kindercamping. Sinds vijf jaar houdt Paulien Kho zich bezig met de organisatie van het succesvolle evenement.  

Spelletjes en verkleden 
“Elk jaar is dit dé happening van de wijk”, vertelt Paulien trots. “Een weekend lang staat het parkje hier vol met tenten en gebeurt er van alles.” Een samengestelde commissie met leden van de Kopersvereniging Stadstuinen organiseert het kinderevenement en kiest het jaarlijkse thema voor de spelletjes. “Als we bij elkaar komen vliegen de ideeën over tafel. Het thema wordt door de ouders zelf verwerkt in alle spellen die in het weekend gespeeld worden. Dit is geheim en wordt ter plekke bekend gemaakt. Vorig jaar hadden we ‘Helden en Fantasy’.” De ouders die op de camping als begeleider aanwezig zijn komen dan verkleed. “Dus daar zag je Spiderman, Alice (in Wonderland) en Superwoman rondlopen, geweldig.” 

Hulpouders 
Op de Kindercamping komen soms wel meer dan honderd kinderen af. Alle aanwezige volwassenen helpen mee als vrijwilliger. “We hebben de regel dat als je kind op de camping slaapt er minstens één ouder als hulp kan worden ingezet. Handig voor als we met bepaalde spellen uitwijken naar een andere locatie. Zo organiseerden we een keer levend Stratego en Catan bij het Eiland van Brienenoord. Verder krijgen we hulp van lokale ondernemers, zij sponsoren een groot deel van het eten, drinken en de Kindercamping T-shirts voor de kinderen.” 

Verbinding door het spelen 
Naast dat de Kindercamping leuk en gezellig is, heeft het evenement ook een verbindende factor. Voor de spellen worden de kinderen in groepjes ingedeeld waardoor ze elkaar snel en beter leren kennen. Dat geldt ook voor de ouders. “Mijn kinderen kunnen in de buurt bij veel buurtgenoten aanbellen als dat nodig is. Dus niet alleen bij vriendjes en vriendinnetjes. Het is een fijne bijkomstigheid dat dit kan. De kennismaking en het samen spelen op de Kindercamping zorgt voor sociale cohesie en bevordert een gevoel van veiligheid.” 

Prettige sfeer 
Paulien voelt zich erg thuis in haar wijk. “Het is een prettige, nette wijk en de mensen hier zijn nuchter. Er is een goede sfeer en we gaan vriendelijk met elkaar om.” Het parkje is een plek van verbinding waar bewoners elkaar ontmoeten en een praatje maken. De ligging van haar wijk is ook een pluspunt, vindt Paulien. “We wonen dichtbij het centrum, en in vergelijking met andere steden liggen de prijzen van de woningen hier beter. Het zijn wel vooral tweeverdieners en hoger opgeleiden zijn die hier wonen.” Armoede ziet ze er weinig. Slechts af en toe is er iemand die in de vuilnisbakken rommelt en onlangs sliep er een dakloze man in het parkje. “Daar heb ik me toen om bekommerd. Ik heb hem spullen gebracht en de gemeente ingeseind.” 

Aanpak is nodig
Het is leuk dat ze zo dicht bij het Nieuwe Luxor Theater woont, vindt Paulien. Maar meer groen in de wijk en wat variatie in de horeca is welkom. Ook het verkeer moet beter worden aangepakt. “Ze rijden hier hard en remmen alleen even bij de drempel. Voor kinderen die uit het parkje komen is het erg gevaarlijk.” Een andere wens is dat er meer evenementen komen die de buurt verbindt met de wijken eromheen. “We hebben mensen gesproken uit Katendrecht en van de Feijenoordkade die ook een Kindercamping willen organiseren. Dan zeggen we: Kom langs, wij vertellen jullie er graag over. Maar er is nog geen officiële aanvraag geweest. Wie weet in de toekomst?” 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkEntrepot Noordereiland
LocatieW.G. Witteveenplein Rotterdam
ThemaSamen vieren & genieten
Website/Social Mediahttps://stadstuinen.com
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.