Keilecafé

Keilecafé

M4H0017

Het Keilecafé is zes maanden per jaar een permanent festival en biedt een inclusief programma.

Het Keilecafé is zes maanden per jaar een permanent festival en biedt een divers programma. 

Grasveld 
Het Keilecafé startte in 2017 op het grasveld naast de Keilewerf. De initiatiefnemers waren op zoek naar een plek buiten het centrum waar je kon doen wat je wilde.  Daniel Verschoor is geboren en getogen Rotterdammer en mede-eigenaar van het Keilecafé. Daniel: “We zijn per toeval in M4H terecht gekomen. We hadden een pop-up shop op het Stadhuisplein met een totaal onhaalbaar concept. ‘s Nachts bouwden we de shop om en zodat we iedere dag iets anders waren. Dat hebben we een maand gedaan. We hebben toen de beste dingen eruit gepikt om dat ergens anders te gaan doen. 

Vrijheid 
We kwamen heel vaak in andere grote wereldsteden in het buitenland, zoals bijvoorbeeld Berlijn. We zagen dat er op plekken buiten het centrum in de rafelranden nog een hoop mogelijk is en waar mensen een soort vrijheid vinden. Terug in Rotterdam hebben we een netwerkborrel bezocht, de enige die we ooit hebben bezocht, en daar kwamen we de mensen van de Keilewerf tegen en die zeiden ‘nou we hebben nog een plek’. We hebben letterlijk een grasveld gehuurd. En toen hebben we gezegd, we willen daar een tent bouwen en dat vond de gemeente goed. Vervolgens hebben we die zelf gebouwd.” 
 
Plek voor publiek 
Toen het Keilecafé zich in Merwe-Vierhavens vestigde was het voornamelijk een bedrijventerrein. Daniel: “Op een paar evenementen na had je hier geen recreatie. Wat wij hebben teweeggebracht is dat er ook een publiek voor recreatie naar het gebied is gekomen. Na ons zijn er ook andere initiatieven ontstaan die daar aan bijgedragen hebben. In het begin waren onze bezoekers voornamelijk jonge, laten we zeggen ‘hippe’ mensen, die graag iets anders bezoeken dan wat ze gemiddeld in de stad kunnen vinden. Inmiddels is dat veel gevarieerder en weet iedereen het Keilecafé te vinden.” 
 
Een kleine oase 
Het Keilecafé lijkt op een strandtent maar dan niet aan het strand. Daniel: “Het is een groot terras waar we zelf een bar, een keuken, toiletten en van alles en nog wat aan decor en zitplaatsen hebben gebouwd. Je kan het zien als een kleine oase op een oud industrieterrein.” Het Keilecafé is zes maanden per jaar open en heeft een breed programma door de zomer heen. Daniel: “We hebben elke vrijdag en zaterdag dj’s, over het algemeen wel richting elektronisch, maar dan heb je daar een heleboel varianten in. We hebben een reggae evenement, een Kaapverdiaans evenement, twee festivals, een hiphop avond, bands, we doen mee met ART week etc. Er zit voor ieder wel wat wils bij. We zijn super toegankelijk en vinden het leuk als iedereen gewoon een keer komt kijken.” 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkMerwe-Vierhavens
LocatieVierhavensstraat 46, 3029 BG Rotterdam
ThemaOndernemen & doen
Website/Social Mediahttps://www.keilecafe.nl/
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.