Juliana en Paulo

Juliana en Paulo

BT0014

Wijkbewoners Juliana en Paulo bezoeken graag de Floating Farm in Merwe-Vierhavens voor verse melk.

Juliana is in 1975 vanuit Kaapverdië via Portugal naar Nederland gekomen. Kaapverdië was net onafhankelijk en vreselijk arm. Omdat haar broers en zussen in Rotterdam woonden koos zij er ook voor om zich in de Maasstad te vestigen. 

Dakpark
Juliana werkt sinds 2001 assistent theeproeven bij de monsterkamer. Daar importeren en exporteren ze thee die wordt geproefd en vervolgens geselecteerd aan hand van kwaliteit. Juliana woont met haar man José Antonio en zoon Paulo in de nieuwe woningen aan het Dakpark. José Antonio vertelt: “Ik ben trots op hoe het is geworden. Het park is een verrijking voor de wijk en heel uitnodigend om naar toe te gaan. Wij hebben er ook onze eigen volkstuin met groente en fruit (Wijkcollectie BT0039). Het is een ontmoetingsplek geworden, je komt er iedereen tegen. Het is echt een afspiegeling van de wijk.”

‘Broer’
Paulo: “Mensen hebben een beeld over de wijk dat het grimmig is, ik ken dat niet, mijn moeder wordt overal gegroet, bij de Turkse bakker en Marokkaanse slager. Zelf heb ik in zes verschillende talen broer leren zeggen (lacht). “Vroeger was hier waar we nu wonen helemaal niks. Het was een verlaten treinspoor waar veel zwervers kwamen om te chillen. Toen kwam het Dakpark en werden er huizen gebouwd. Nu is het een heel relaxte plek om te wonen.”

Witte kaas en boter
Juliana steekt regelmatig het Dakpark over naar de Floating Farm in het M4H gebied. Juliana: “Ik ga vaak die kant op en zag ineens koeien. Zo ontdekte ik de Floating Farm. In de winkel kan je rauwe melk kopen. Die warm ik thuis dan een beetje op en maak er, net als mijn oma, witte kaas en boter van.” Paulo: “Ik vond het leuk dat mijn moeder ineens thuis kwam met rauwe melk en er kaas van ging maken. Het is lekker! Ze promoot het nu ook bij vriendinnen en zussen. Ze hebben er een nieuwe hobby bij.”

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkBospolder-Tussendijken
LocatieHudsonstraat, 3025 CE Rotterdam
ThemaMooier & beter
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.