Jacques Stoppelenburg

Jacques Stoppelenburg

BT0012

In de Klimaathuiskamer, de huiskamer van de Gijsingflats, kunnen bewoners terecht met allerlei vragen.

De Gijsingflats zijn vijf naoorlogse galerijflats aan de Gijsinglaan gelegen aan Park 1943. De flats zijn gebouwd na het ‘vergissingsbombardement’ op deze plek. De plek kenmerkt zich door sociale problematiek en vergrijzing van de bewoners. Op nummer 426 bevindt zich een huiskamer voor de buurt. Vanwege de aan de gang zijnde energietransitie is deze omgedoopt tot Klimaathuiskamer.

Verhuizing
Betrokken bewoner Jacques Stoppelenburg vertelt: “Ik woon hier nu al 25 jaar, hiervoor heb ik in Spangen gewoond aan het P.C. Hooftplein, maar daar moest gerenoveerd worden. Met mijn vrouw, die toen nog leefde, zag ik de ontwerptekeningen en zei tegen haar: ‘Kijk eens wat maar overblijft, hier kunnen we niet blijven’ en toen zijn we hier naar toe verhuisd.”

Huiskamer
Jacques ontvangt in de huiskamer van de Gijsingflats iedere woensdag van 13.00 tot 15.00 uur bewoners voor advies of een praatje pot. “Er staat altijd een drankje klaar. Indien nodig sturen wij de mensen door naar andere instanties zoals bijvoorbeeld de Verbindingskamer (Wijkcollectie BT0011) of de flatcoördinatoren. Eén keer per maand komt het bestuur samen en bespreken we problemen zoals veiligheid en overlast.

Energietransitie
Tot en met 2021 was de verbouwing van de Gijsingflats het hoofditem van de huiskamer. Vanaf 2022 is dat de energietransitie. “Wij zijn de eerste in dit gebied die in opdracht van de Gemeente van het gas af moeten. Dit zal een hele ingreep worden. In Rozenburg staat een vuilverbrandingsfabriek die warmte kan afgeven aan het hele Westland, Den Haag, Schiedam, Rotterdam, Vlaardingen en Spijkenisse! Onze warmte komt dan uit Rozenburg via een buis aan de Hudsonstraat bij het Dakpark. Geweldig toch?”

Ouderenmiddagen
Er is een werkgroep Ouderen die ervoor zorgt dat vooral alleenstaande ouderen worden bezocht om voor wat ontspanning te zorgen. Hierbij zijn de Verbindingskamer en de gemeente betrokken. Wij hebben ook goed contact met Opzoomer Mee en doen leuke activiteiten met het budget zoals Ouderenmiddagen. Ondanks mijn leeftijd stop ik niet met mijn bezigheden voor de Klimaathuiskamer. Je moet gewoon bezig blijven!

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkBospolder-Tussendijken
LocatieGijsinglaan 422, Rotterdam
ThemaMooier & beter
Website/Social Mediahttps://bospoldertussendijken.nl
  • Geplaatst door

Opmerkingen

oud voorzitter

Jacques Stoppelenburg heeft sinds 30 maart 2023 het stokje als bestuurslid van de bewonersvereniging Gijsinglaan en de zorg voor de Klimaathuiskamer aan de Gijsinglaan 426 overgedragen.
Reactie op veld Reactie door Jacques Stoppelenburg op 26 Sep 2023 om 15:39:28

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.