Islamitische Voedselbank

Islamitische Voedselbank

BT0015

De Islamitische Voedselbank van Culturele Stichting Salaam is een initiatief van Rahma Hulsman.

De Islamitische Voedselbank in Delfshaven bestaat sinds 2010 en is een van de projecten van Stichting Salaam.

Veel nood
Rahma Hulsman, oprichter van de Islamitische Voedselbank, vertelt: “Ik ben ooit begonnen vanuit huis. Ik woonde in de Watergeusstraat en deed huiskamerprojecten voor met name alleenstaande vrouwen en moslimbekeerden. Ik merkte dat er veel nood was onder deze vrouwen uit de moslimgemeenschap. We hingen als proef een tasje aan de buitendeur met levensmiddelen. Degene die het ‘t meest moeilijk had, nam zo’n tasje mee.”

Halal pakketten
Omdat er steeds meer tasjes nodig waren, ging Rahma op onderzoek uit. Ze zag dat de reguliere voedselbank geen halal pakket aanbiedt en er geen alternatief was. Dus begon Rahma daar zelf mee. Het initiatief groeide. De uitdeellocatie verhuisde na verloop van tijd naar wijkgebouw Pier 80. Ondertussen zijn er 7 uitdeellocaties door heel Rotterdam en ondersteunt de stichting ruim 400 gezinnen.

Rijdende voedselbank
Op de uitdeellocaties zetten circa 50 vrijwilligers van de Islamitische Voedselbank de pakketten klaar. Naast Pier 80 zijn dit locaties op Zuid, in Hoogvliet, Overschie en Capelle aan den IJssel vanuit een bus. “Momenteel zijn we druk bezig met het realiseren van een rijdende voedselbank, waarmee we in de toekomst meerdere gebieden van voedsel kunnen voorzien.”

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkBospolder-Tussendijken
LocatieRösener Manzstraat 80, 3026 TV Rotterdam
ThemaZorgen voor elkaar
Website/Social Mediahttps://islamitischevoedselbank.nl/
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.