Infinity Music Brass Band

Infinity Music Brass Band

DHSM0008

Sherwin geeft zijn levenshouding, altijd genieten van wat je doet en niet opgeven, graag door aan anderen.

De 22-jarige Sherwin Michaela is geboren en getogen in Schiemond. Tijdens de VerhalenWandeling door Merwe-Vierhavens en Schiemond op 18 november 2022 liet hij met zijn Infinity Music Brass Band een verpletterende indruk achter op het publiek. 

nfinity Music Brass Band 
Sherwin begon zijn muzikale reis met drumlessen bij podium Grounds in Rotterdam. Zijn broer speelde in een brassband en heeft hem geïnspireerd, gestimuleerd en geholpen om ook te gaan spelen. Rond zijn veertiende jaar begon Sherwin met oefenen en repeteren, bekeek hij talloze YouTube filmpjes en schreef zich uiteindelijk in bij de SKVR Brassbandschool. In Schiemond heeft hij nu zijn eigen groep: de Infinity Music Brass Band. Met zijn band treedt hij op bij allerlei evenementen, bruiloften, partijen, baby showers en openingen. 

Bandleider en motivator 
Sherwin houdt van dansen en entertainen; de rol van bandleider is hem op het lijf geschreven. “Het publiek vindt het leuk als ik dans en een beetje gek doe voor de band. Als bandleider ben je entertainer en drummer tegelijk.” Sherwin heeft altijd veel energie gestopt in zijn muziek en geeft dat graag door aan zijn bandleden. Naast zijn rol als leider en entertainer is Sherwin ook een motivator. “Mensen motiveren, daar ben ik echt goed in. Mijn levenshouding is om altijd te genieten van wat je doet en niet op te geven. Dat geef ik graag door aan anderen.”  

Familie is alles 
Sherwin is een bekendheid in de wijk en kinderen spreken hem geregeld aan als ze hem tegenkomen op straat. “Dan vragen ze: hé, jij zit toch in een brassband? Kun je mij dat ook leren? Daar geniet ik van.” Zijn ouders zijn Sherwins grootste inspiratiebron. “Mijn ouders motiveren en steunen mij in alles wat ik doe. Ze staan volledig achter mij. Het is prachtig om je ouders te laten zien wat je hebt gedaan, en dat je door hen zo ver bent gekomen.” 

Plek voor jongeren 
Sherwin houdt van Schiemond: de wijk is rustig en hij geniet van de diversiteit. Wel zou hij willen dat er meer dingen voor jongeren worden georganiseerd. Hij mist een plek waar jongeren zich kunnen ontplooien. “We hebben hier niets te doen en lopen uit verveling buiten, terwijl zoveel jongeren talenten hebben. Daar wordt niet naar gekeken.” Sherwin vindt het jammer dat mensen een negatief beeld hebben van hem en zijn vrienden. “Ze zeggen dat we hangjongeren zijn, maar we chillen gewoon buiten. We hebben iets nodig om in onze vrije tijd te doen, want als je de hele dag thuis zit word je depressief. Schiemond wordt gezien als achterstandswijk, maar ik weet honderd procent zeker dat de jongeren meer kunnen. Het zou fijn zijn als we de kans krijgen om dat te ontplooien en te laten zien.” 

 

 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkDelfshaven-Schiemond
LocatieSchiemond, Rotterdam
ThemaEmanciperen & groeien
Website/Social Mediageen
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.