Huis van de Toekomst

Huis van de Toekomst

BT0021

Het Huis van de Toekomst is een ontmoetingsplek waar je met elkaar kan onderzoeken en in gesprek kan gaan over hoe de wijk BoTu op menskracht kan draaien.

Het Huis van de Toekomst in de Jan Kobellstraat in Bospolder Tussendijken onderzoekt hoe een samenleving op menskracht werkt. Kunnen we samen zoeken naar manieren om energie te delen met elkaar? En kunnen we prototypes ontwikkelen om de buurt tot een energiecentrale op menskracht te maken? Je kunt in het Huis van de Toekomst meedenken en praten over hoe het anders kan.

Waarom menskracht
Energie is onmisbaar geworden in ons dagelijks bestaan. Als de energie te duur wordt, waarom gaan we het dan niet zelf doen? De mens is de meest duurzame energiebron op aarde. Altijd beschikbaar en hoe meer mensen hoe meer energie. Welkom in de samenleving op menskracht.

Waarom BoTu
Het Prof. J.J.P. Oudblok gaat gerenoveerde worden. In de benedenwoningen gaan buurtinitiatieven experimenteren om zelf energie op te wekken en te delen. De huizen en de binnentuinen veranderen in één groot gezamenlijk huishouden. Zo ontstaat de Energie-Meent: een tijdelijk energiegemeenschap & wooncoöperatie van de toekomst.

Het Huis van de Toekomst
Het Huis van de Toekomst is de leegstandbeheerder van de Energie-Meent. Sinds 2019 werken buurtbewoners, onderzoekers en kunstenaars aan de energietransitie op menskracht. Je eigen brood bakken, zelf elektriciteit opwekken, of met je lichaamswarmte het huis warm stoken. Wil je meebouwen aan een gemeenschappelijke energiehuishouding in het J.J.P. Oudblok? Meld je dan aan bij het Huis van de Toekomst.


 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkBospolder-Tussendijken
LocatieJan Kobellstraat 56a, 3026 SV Rotterdam
ThemaMooier & beter
Website/Social Mediahttps://www.huisvandetoekomst.org/
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.