Deniz Yilmaz

Deniz Yilmaz

BT0010

Betrokken wijkbewoner Deniz Yilmaz zet zich als vrijwilliger in voor haar wijk.

Veiligheidsproducten 
Deniz Yilmaz en haar man startten in 2012 vanuit hun garagebox met E.D.C. Safety Products, een winkel met beschermende kleding voor in de bouw. “Een gouden greep”, glundert Deniz. “Mijn man en ik wilden iets beginnen dus gingen we kijken wie hier wonen en wat de mensen nodig hebben.” Vurig vertelt ze: “Je gaat met het beeld van de wijk zoals dat in de media wordt geschetst, naar de mensen  kijken. Maar dat klopt niet. Hier wonen zoveel mensen die keihard werken. Die als zzp’ers of in een klein bedrijf bouwen aan de stad en deze letterlijk mooier maken. Handen uit de mouwen, die mensen wonen hier. En voor die mensen verkopen wij beschermende kleding. Helmen, jassen, handschoenen, laarzen. Er is wel een groothandel in Capelle aan den IJssel, maar hier in de wijk was niks. Dus zijn we daar mee begonnen, vanuit een garagebox in de buurt. 

Uitvalsbasis 
Deniz is geboren in Bospolder en woont nu in Tussendijken. In het begin van haar huwelijk woonde ze met haar man een tijdje in Schiedam, maar al snel kwam ze terug. Met haar man en kinderen vestigde ze zich aan een pleintje. Geweldig vond ze het dat ze vanuit haar woning haar kinderen kon zien buitenspelen op het plein. Maar als snel had ze door dat dat niet kon. Jongeren hadden het plein overgenomen en gebruikten het als uitvalsbasis voor hun drugshandel. 

Nek uitsteken 
Deniz is niet bij de pakken gaan neerzitten. “Op een dag zette ik het vuur onder mijn eten uit en ging naar buiten. Gewoon op een bankje op het plein zitten. Ze keken me aan en hebben me uitgemaakt voor alles en nog wat. Vier dagen lang heb ik daar alleen gezeten en zei: ‘ja, ik hoor hier wel, jullie niet’.  Na vier dagen kwam er een buurvrouw bij me zitten en daarna kwamen er nog tien vrouwen bij. Wij hebben uiteindelijk gewonnen zodat onze kinderen nu op het plein kunnen spelen. Iemand moet beginnen en zijn nek uitsteken. 

Boost voor de wijk 
Nergens bang voor én met haar hartelijke lach en energieke aanpak is Deniz een boost voor de wijk. Dat zag Daniëlle van den Heuvel, toenmalig stadsmarinier van Bospolder Tussendijken, ook. Danielle was bezig de Mathenesserweg schoon te vegen door drugspanden en andere criminele haarden te ontmantelen. Ze voorzag dat het ondernemersduo vanaf die plek nóg meer kon betekenen voor BoTu. Trots vertelt Deniz: “Mijn eerste reactie was: dat kan ik niet! Waarom wij? Maar snel daarna werden we enthousiast. Zó konden we meer energie creëren in de wijk. Uit sociaal maatschappelijk belang zijn wij toen hier ingetrokken. En wow, het is zo’n succes! Er zijn hier zoveel mensen keihard aan het werk voor hun geld. En die mensen hebben deze schoenen nodig.” 

Vol vertrouwen 
Eerst de wijk, dan de rest, is tekenend voor haar doelgerichte en opgewekte aanpak. Personeel voor de winkel werft ze alleen in BoTu en ook is ze lid van BoTu 12, een team van veerkrachtige personen in de wijk. De leden van dit team zijn persoonlijk geïnstalleerd door burgemeester Aboutaleb. Bovendien staat dit team direct in contact met het kernteam van BoTu 2028. Dankzij het lef, de inzet en betrokkenheid van Deniz kun je niet anders dan de toekomst van BoTu vol vertrouwen tegemoet zien. 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkBospolder-Tussendijken
LocatieMathenesserweg 12B, 3026 HA Rotterdam
ThemaOndernemen & doen
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.