Delfshaven Helpt

Delfshaven Helpt

BT0006

Delfshaven Helpt is ontstaan tijdens de corona crisis. Een netwerk van betrokken wijkpartners zet zich op verschillende manieren in voor bewoners.

Delfshaven Helpt is een initiatief van buurtplekken, bewoners, ondernemers, wijkpartners en overheid in Delfshaven. Centraal staat de samenwerking voor buurthulp, ontstaan tijdens de coronacrisis. 

Oprichter
Oprichter van Delfshaven Helpt is Nico van Splunter. Nico: “Ik ben pastor van geloven in BoTu. Mijn missie is om mooie gemeenschappen in de buurt op te zetten. Daarom zijn we diverse projecten gestart met buurtbewoners.”

Hulp aan wijkbewoners
Nico zette in coronatijd, samen met een aantal andere buurtorganisaties, verschillende ‘diensten’ op. “In het begin was dat vooral informatievoorziening in diverse talen, boodschappen bezorgen, honden uitlaten, slaapplaatsen voor daklozen en maaltijdvoorzieningen. Ook werden er laptops voor kinderen beschikbaar gesteld en werden er voedselpakketten gemaakt. Deze activiteiten namen op een gegeven ogenblik af en kwam de nadruk meer op de inentingscampagne te liggen.”

400 vrijwilligers
Er kwamen veel hulpvragen binnen, maar er waren ook veel vrijwilligers die wilden helpen. Bij de start van Delfshaven Helpt meldden zich maar liefst 400 vrijwilligers aan. In alle wijken ontstonden er talloze initiatieven om elkaar te ondersteunen en stonden vrijwilligers op om de acties te coördineren. Zo zijn er aan het begin van de coronacrisis 20.000 folders over Delfshaven Helpt huis-aan-huis bezorgd. Delfshaven Helpt is een schoolvoorbeeld van een gezamenlijke inspanning van betrokken buurtgenoten en professionals.

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkBospolder-Tussendijken
LocatieRösener Manzstraat 80, 3026 TV Rotterdam
ThemaZorgen voor elkaar
Website/Social Mediahttps://delfshavenhelpt.nl/
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.