de Verbindingskamer

de Verbindingskamer

BT0011

Met de Verbindingskamer wil Marianne op een bijzondere manier veerkracht bij mensen versterken

Sociaal ondernemer Marianne de Koning werkte al jaren in het gebied waar ze startte met de Verbindingskamer: Bospolder Tussendijken en Coolhaven. Inmiddels werkt ze in diverse wijken in Rotterdam en daarbuiten.

Elkaar dragen
De missie van Marianne is om op een bijzondere manier veerkracht bij mensen te versterken. Marianne: “Veerkracht gaat erover dat mensen elkaar kunnen dragen, er voor elkaar willen zijn als dat nodig is. Vaak zeggen mensen dat vroeger alles beter was. Op de galerijflat stonden alle deuren open. Nu is iedereen angstig en zijn de deuren hermetisch gesloten.”

Team
In 2022 vertrok medeoprichter Helma van den Bogert terug naar haar geboorteland en ging Marianne alleen verder. Inmiddels bestaat het team van de Verbindingskamer uit zes medewerkers. Marianne: “Helma zei altijd dat ons werk over liefde gaat. Wij kunnen dat naar mensen brengen, maar mensen kunnen dat ook naar elkaar brengen. Ze kunnen naar elkaar omzien in de wijk.”

Bloemen
De Verbindingskamer voert diverse projecten uit. Zo is de Verbindingskamer trekker van het sociaal team van de Gijsingflat (Wijkcollectie BT0012), voert het team participatieprojecten uit, onder andere om mensen naar werk te helpen en gaan ze in gesprek met wijkbewoners. Dit laatste doet het team door middel van het rondbrengen van bloemen. Op deze manier komen ze in gesprek met de mensen in de buurt en krijgen ze een beeld van de behoeften van mensen in de wijk. Marianne: “Het uitdelen van bloemen is ons middel om laagdrempelig in contact te komen met bewoners achter de voordeur.”

Samen bouwen
Marianne: “Een belangrijk onderdeel is dat we bewoners met elkaar verbinden en bewoners met professionals verbinden. Zodat bewoners en professionals samen gaan bouwen aan hun wijk.”

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkBospolder-Tussendijken
LocatieRösener Manzstraat 80, 3026 TV Rotterdam
ThemaZorgen voor elkaar
Website/Social Mediahttps://deverbindingskamer.nl/
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.