De KROON

De KROON

DHSM0010

Bij verzamelgebouw de KROON krijgen ondernemers een kans om een eigen bedrijf te starten.

Jenske van Dorp werkt sinds twee jaar als locatiemanager bij verzamelgebouw de KROON. Ze groeide op in een creatief gezin waar ze veel leerde over ondernemerschap. Dat past ze nu toe in haar werk.  

Verzamelgebouw voor ondernemers 
Als locatiemanager van de KROON is Jenske verantwoordelijk voor de verhuur & beheer van de ruimtes, community management, het organiseren van projecten & festivals en netwerken met de omgeving. Het doel van het verzamelgebouw is om ondernemers een kans te geven een eigen bedrijf te starten. Dit kunnen jonge starters zijn, maar ook ondernemers die een carrière switch willen maken.  

Borrelen en netwerken 
Een belangrijk evenement in de KROON is de Hallway Hangout: een maandelijkse bijeenkomst waarbij ‘de Krooners’ een borrel organiseren op steeds een andere locatie in het gebouw. Hiervoor stelt de KROON een klein budget beschikbaar. “Door dit initiatief leert iedereen het pand kennen, zien mensen waar anderen mee bezig zijn en kunnen ondernemers netwerken.”  

Leren van je ouders 
Jenske komt zelf ook uit een ondernemersgezin. Haar moeder was haptonoom, haar vader kunstenaar en zijn beiden een enorme bron van inspiratie voor Jenske. Via de stichting van haar ouders kreeg ze al vroeg te maken met de organisatie van projecten en leerde ze om op zichzelf te vertrouwen. Ook werd haar geleerd hoe belangrijk het is om zorgvuldig met relaties om te gaan. “Toon oprechte interesse in de ander en hou het niet alleen zakelijk: dat is een belangrijke les die ik van mijn ouders heb meegekregen.”  

Kruisbestuiving 
De KROON biedt een prettige werkplek aan ondernemers, vooral aan zzp’ers die veel alleen werken. De ondernemers worden niet alleen als huurders gezien, maar als deel van een ondernemend en sociaal geheel. “De mensen ervaren de KROON als een warme knuffel. Je werkt op jezelf, maar er is altijd wel iemand in het gebouw om mee te sparren of een kop koffie mee te drinken.” In de toekomst zou Jenske graag een buurtinitiatief organiseren om verhalen van bewoners op te halen die later worden verwerkt in muurschilderingen bij de KROON. “Ik houd van dingen maken, dingen doen en mensen blij maken. Zoals met de Hallway hang-out; ik geniet van de kruisbestuiving die daar plaatsvindt.” 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkDelfshaven-Schiemond
LocatieSchiemond 20-22, 3024 EE Rotterdam
ThemaOndernemen & doen
Website/Social Mediahttps://dekroonrotterdam.nl/
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.