De Inloop

De Inloop

HvH0017

De Inloop is een plek waar je naartoe kunt als het leven even te zwaar is, of als je onder de mensen wil zijn.

Samen met een team vrijwilligers startte pastor Leny Lievaard in 2007 in de Dorpskerk een inloop voor mensen in eenzaamheid en mensen met sociale, psychische of maatschappelijke problemen. Deze mensen vallen buiten ‘het systeem’ en leven rond de armoedegrens. Zo werd De Inloop in Hoek van Holland een plek waar je naartoe kunt als het leven even te zwaar is, of als je gewoon onder de mensen wil zijn.  

Van gast tot coördinator  
Elke dinsdag kunnen mensen langskomen bij De Inloop voor een praatje, een kop koffie of thee en allerlei activiteiten. Er wordt muziek gemaakt, geknutseld, getekend, gesjoeld, er worden verschillende uitjes georganiseerd en er is een kerstviering. Elke tweede dinsdag van de maand kunnen mensen er ook samen eten. Toen pastor Leny met pensioen ging, nam Denise Milort de coördinatie van De Inloop op zich. “Als coördinator hou ik alles in de gaten”, legt ze uit. “Ik begeleid de activiteiten, voer gesprekken met de mensen en kom ook bij ze thuis. Het is heel divers en leuk werk. Ik vind het fijn dat ik de bezoekers blij kan maken.” Denise kwam via de Voedselbank bij De Inloop terecht. Eerst kwam ze er als gast, later werd ze er vrijwilliger. Samen met haar moeder hielp ze bij de kinderactiviteiten en kookte ze elke tweede dinsdag van de maand de maaltijden voor De inloop. Sinds dit jaar werkt Denise als coördinator. “Bij De Inloop kunnen mensen hun verhaal kwijt en kunnen wij ze ondersteunen. Even een momentje van gezelligheid en saamhorigheid, even uit de dagelijkse sleur zonder verplichtingen en naar elkaar omkijken: dat is waar het hier om draait.” 

Deuren staan open voor iedereen  
Bij De Inloop ziet Denise vaak dezelfde mensen. Door mond-tot-mondreclame en het verspreiden van flyers in de wijk hopen ze op meer bekendheid, zodat er nieuwe gezichten komen. Ondanks dat de deuren voor iedereen open staan, merkt Denise dat de drempel om binnen te stappen soms wat hoog is. “Je stapt hier toch een kerk binnen. Als je niet gelovig bent, dan kan dat lastig zijn. Natuurlijk hebben veel van ons een religieuze achtergrond. Maar bij De Inloop zijn we vrij van ons geloof en staan we open voor iedereen.” In de toekomst hoopt Denise dat meer mensen De Inloop weten te vinden. “Er is veel eenzaamheid in Hoek van Holland, vooral achter gesloten deuren. Dat wil ik graag doorbreken. Het is belangrijk dat mensen hun huis uitkomen, juist als ze zich alleen voelen. Ik denk dat het helpt als ze weten dat hier altijd mensen zijn en ze ergens terecht kunnen.” 

Geboren en getogen Hoekenees 
Denise woont al haar hele leven in Hoek van Holland. “Ik ben er geboren en getogen en ga hier nooit meer weg. Ik heb in Rotterdam en Leiden gestudeerd, maar dat is heel wat anders. Ik was telkens blij als ik weer thuiskwam, in de rust.” Vanwege de krapte op de huizenmarkt woont Denise samen met haar moeder in één huis. Zo kunnen ze de kosten delen. “Los daarvan is het ook hartstikke gezellig samen. We zijn hierdoor nooit alleen.” 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkHoek van Holland
LocatiePrins Hendrikstraat 191, 3151 AH Hoek van Holland
ThemaZorgen voor elkaar
Website/Social Mediahttps://www.inloophvh.nl/
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.