De Hoek'stayers

De Hoek'stayers

HvH0010

Dertien bewoners uit Hoek van Holland komen iedere donderdag samen om leuke dingen te doen en steun bij elkaar te vinden.

Bij een cursus empowerment & bewegen leerden ze elkaar kennen: dertien bewoners uit Hoek van Holland met allemaal, zoals ze het zelf zeggen, een flinke rugzak. Sindsdien komen ze elke donderdag samen in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’ en noemen zichzelf de Hoek’stayers. “We horen nergens echt bij, dus zijn we maar een eigen club begonnen.” 

Hoek’stayers 
Sinds juni 2013 komen de Hoek’stayers elke donderdag samen om van alles te ondernemen. Van kletsen, knutselen en koffiedrinken, tot samen een hapje eten of met de fiets en scootmobiel de natuur in, naar het strand of het tuincentrum. Ook volgen ze samen allerlei cursussen en workshops. De club bestaat uit dertien Hoekers: tien vrouwen en drie mannen. Af en toe komt er een nieuw clublid bij. “Het moet dan wel van beide kanten klikken natuurlijk. We starten daarom met een proefperiode van een paar weken. Mocht het bevallen, dan kun je erbij.”  

Steun en toeverlaat 
“De wereld kan heel hard zijn. Je hebt dan een club nodig waarmee je samen sterk kunt staan. Zodat je het leven aankan en weer ziet zitten.” De Hoek’stayers vinden vooral saamhorigheid, kameraadschap en gezelligheid bij elkaar. En het belangrijkste: steun en toeverlaat. Als er iemand ziek is gaan ze bij elkaar langs of brengen ze iets te eten. “We staan altijd voor elkaar klaar. Ik vind het erg fijn als ik mensen kan helpen. Als ik me nutteloos voel word ik somber. Door anderen blij te maken met kleine dingen ben ik zelf ook weer blij.” 

Groepsapp 
De Hoek’stayers communiceren via een groepsapp. Daarin houden ze elkaar op de hoogte van hun gesteldheid, spreken ze leuke dingen af, geven ze tips, luchten ze hun hart of vragen elkaar om hulp. “Net appte bijvoorbeeld iemand dat ie niet lekker in z’n vel zit. Dan ga ik eventjes langs.” De Hoek’stayers ervaarden vaak dat zij in de maatschappij of bij de zorg net buiten de boot vielen. “Wij zijn niet gemiddeld en dat zorgt voor verbinding.” De clubleden vinden erkenning bij elkaar, ook omdat ze allemaal flink wat hebben meegemaakt. “Hier kan ik praten met gelijkgestemden.” 

Een eigen plek 
De Hoek’stayers komen allemaal uit Hoek van Holland en willen er niet meer weg. De een omdat ze het uitwaaien op het strand voor geen goud wil missen, de ander omdat er zoveel herinneringen zijn gemaakt. In de toekomst zouden de Hoek’stayers graag een eigen plek willen waar ze niemand tot last zijn. Een ruimte waar ze samen kunnen zijn, maar waar ook sportlessen en workshops gegeven kunnen worden. “Maar dan wel op maat, zodat iedereen kan aansluiten.” 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkHoek van Holland
LocatieMercatorweg 50, 3151 CJ Hoek van Holland
ThemaZorgen voor elkaar
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.