Danielle van den Heuvel

Danielle van den Heuvel

BT0008

Danielle van den Heuvel was Stadsmarinier in Bospolder Tussendijken (BoTu) van 2016 tot april 2020. De wijk waaraan zij haar hart heeft verpand

Stadsmariniers zijn in 2002 opgezet als een bijzondere aanpak voor de verbetering van de veiligheid in bepaalde wijken. Ze gaan Rotterdams te werk: geen woorden maar daden. Danielle van den Heuvel: “Handhaving en toezicht zijn nodig. De buurten moeten zo krachtig worden, dat ze voor zichzelf kunnen zorgen.” 

Sociaal investeren 
Danielle van den Heuvel was van 2016 tot en met 2020 stadsmarinier in BoTu. Danielle: “De vier jaar dat ik Stadsmarinier was, is de kanteling gemaakt van boeven vangen naar sociaal investeren. Naar zorgen voor mensen, geven om mensen en met elkaar dingen doen. Ik ben heel dankbaar voor alles wat in de gemeenschap is geïnvesteerd.” Ze heeft haar hart verpand aan de BoTu. “Het is een kwetsbare wijk, met armoede en jongeren die gevoelig zijn voor snel geld. Maar het is ook een wijk vol kansen en mensen met een hart van goud.” 

DNA van BoTu 
Middenin coronatijd, april 2020, nam Danielle afscheid van BoTu. Tijdens een online VerhalenCafé vertelde zij over deze vreemde periode: “Ik mis BoTu met heel mijn hart. Je voelt je alleen, wat in BoTu eigenlijk niet kan. Het DNA van BoTu is dat mensen hier willen wonen, hier willen zijn en met elkaar willen zijn: een hand op je hand, een hand op je schouder of een knuffel. Dat hebben mensen het hardst nodig.” 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkBospolder-Tussendijken
LocatieRösener Manzstraat 80, 3026 TV Rotterdam
ThemaMooier & beter
Website/Social Mediahttps://www.rotterdam.nl/
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.