CDS electronics

CDS electronics

M4H0006

CDS electronics ontwikkelt en produceert industriële elektronica met een praktijkgerichte blik en biedt kansen voor omliggende wijkbewoners. In het gehele arbeidsproces zijn mensen nodig, van assemblagewerk tot specialisten op HBO of WO niveau.

CDS Electronics maakt sinds 1977 besturingssystemen en printplaten voor apparaten. In 2020 vestigde het bedrijf zich in het M4H-gebied. Voor Willem Kok, directeur van CDS, speelde de ligging van het pand, namelijk aan het water, een grote rol. “Daarnaast hoop ik dat er in M4H net zoveel gave dingen gaan gebeuren als op het RDM-terrein. De combinatie van start-ups en toegang tot onderwijs, MBO én HBO, spreekt mij erg aan.” 

Printplaten 
CDS Electronics (CDS) startte met het maken van besturingssystemen voor tuinbouw installaties in het Westland. Vervolgens ontwikkelde het bedrijf zelf meerdere producten en breidde het klantenbestand zich uit. Inmiddels maakt CDS electronics besturingssystemen en printplaten voor verschillende apparaten. In het tijdperk van ‘Internet of Things’ is alles door deze besturingssystemen met elkaar verbonden. De aansturing van hometrainers, verwarmingsinstallaties, lockersystemen, klimaatinstallaties, je kunt het zo gek niet bedenken of er is een printplaat voor nodig. Daardoor is CDS toeleverancier voor producten in veel verschillende branches. Ook denkt het bedrijf tijdens het creatieve proces actief mee aan oplossingen.  

Een nieuw thuis 
In 2017 bleek het pand in Maassluis te klein voor het snel groeiende bedrijf. De zoektocht naar een nieuwe plek waar ontwikkeling en productie kan worden gecombineerd bracht CDS bij M4H. Na een bezoek en gesprek bleek M4H voor CDS een locatie met potentie. Willem: “Het is een plek die de maakindustrie goed ligt.” Ook de praktijkgerichte blik van het ontwikkel- en productiebedrijf sluit hier goed bij aan. Willem heeft interesse in de impact die CDS kan hebben op de wijk en geeft mensen graag kansen. “Bij CDS zijn er in het gehele arbeidsproces mensen werkzaam binnen een breed spectrum. Van assemblagewerk tot specialisten op HBO of WO niveau.” Ook heeft Willem, hoewel het verder van hem afstaat, belangstelling voor de maatschappelijke ontwikkeling in de wijk. Een gesprek met maatschappelijke instanties over passende faciliteiten of werk kan zeker mogelijkheden bieden. 

Vakwerk 
Het personeel bij CDS is zoals gezegd heel divers. Binnen het ontwikkelings- en productiebedrijf werken zowel ingenieurs die nieuwe oplossingen bedenken, als printplaat-medewerkers die de printplaten in elkaar zetten. De printplaat-medewerkers zijn een mix van jonge jongens, oudere dames en alles daar tussenin. “Aankomende medewerkers worden in het bedrijf opgeleid”, vertelt Willem. “Ook is er plek voor technische BBL’ers; mensen die vier dagen in de week werken en een dag in de week naar school gaan.” CDS hecht aan een goede opleiding om kwaliteit te kunnen leveren. Vanuit Azteco, een bedrijf dat in 2021 is samengegaan met CDS, is er ervaring met werknemers met een bijzondere hulpvraag. Het aanbod van specifiek toegesneden werk en een welkome werkplek schept voor deze werknemers een sfeer waarin zij zich thuis voelen. 

Aanvulling 
CDS levert maatwerk en dat vraagt om deskundigheid. Daar liggen volgens Willem kansen in M4H: “In de omliggende wijken zijn er voldoende mensen die na een intern begeleidingstraject dit werk kunnen doen. Wat dat betreft is CDS een mooie aanvulling voor dit gebied.” 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkMerwe-Vierhavens
LocatieGalileistraat 32A, 3029 AM Rotterdam
ThemaEmanciperen & groeien
Website/Social Mediahttps://www.cds-electronics.nl
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.