CakesbyKee

CakesbyKee

HS0018

Bij CakesbyKee bestel je de meest prachtige en creatief gemaakte taarten

Prachtige creaties
Karel Paulina is eigenaar van taartenwinkel Cakes by Kee op de Beijerlandselaan. Je kunt hier de meest prachtige en creatief gemaakte taarten bestellen, die ook nog eens heerlijk smaken. De stijl van de taarten omschrijft Karel zelf als Antilliaans en Amerikaans. De basis van alle taarten is zelfgemaakte cake waardoor de taarten meer structuur en smaak hebben dan gebak wat veel luchtiger is.

Bakken vanuit huis
Karel startte ooit met het bakken van taarten als hobby. Toen hij twaalf jaar oud was en nog in Curaçao hielp hij zijn tante bij het bakken van taarten. Op zijn achttiende verhuisde hij naar Nederland voor zijn studie HRM. Om wat bij te verdienen ging Karel taarten bakken vanuit huis. Karel: “Het was voor mij een bijbaantje, maar op een gegeven moment kreeg ik zoveel bestellingen dat ik thuis geen ruimte meer had om alle benodigdheden op te slaan. Ik heb in 2016 de stap genomen en een eigen winkel geopend op de Kleiweg.

Zoet en hartig
Sinds 2018 is Cakes by Kee gevestigd aan de Beijerlandselaan. Karel heeft bewust voor deze locatie gekozen: “In Rotterdam Zuid wonen heel veel Antillianen. Dat is onze grootste doelgroep. Daarnaast is de continue doorloop in de straat ook erg belangrijk.” Hiervoor zat de winkel aan Kleiweg, maar sinds de verhuizing naar Hillesluis gaan de zaken, zoals Karel zelf zegt “twintig maal beter dan voorheen”. De agenda is dan ook al maanden van tevoren volgeboekt met bestellingen! Voor als je geen reden hebt om een hele taart te bestellen of niet zo lang kan wachten, kan je gelukkig in de winkel terecht voor allerlei zoete en hartige lekkernijen. De ‘plakjes’ taart hebben vaak een thema zoals Pasen of Sinterklaas.

Erkenning
Alle taarten die de winkel verlaten maakt Karel zelf. Zijn passie en creativiteit spatten van de prachtige taarten af. “De waardering en dankbaarheid die ik terugkrijg van de klanten is wat mij motiveert. Soms heb ik voor mijn gevoel een kleine ‘niet zo’n bijzondere’ taart gemaakt maar dan is de klant heel positief. Dat geeft echt erkenning voor wat ik doe.” 

Iedere taart heeft een verhaal
Karel heeft veel vaste klanten. “Mensen bestellen taarten om de meest uitlopende redenen; verjaardagen, bruiloften, maar ook om scheidingen te vieren, het behalen van rijbewijzen of mooie cijfers op school. Als mijn klanten geen specifieke wensen hebben voor de taart die zij bestellen dan is dat voor mij echt een feest. Ik kan dan met mijn creativiteit alle kanten op. Daar komen altijd de meest leuke en aparte taarten uit. Ik onthou ook alle taarten die ik maak, iedere taart heeft zijn eigen verhaal. Je hebt geen bijzondere reden nodig om taart te eten, er is altijd wel wat te vieren!”

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkHillesluis
LocatieBeijerlandselaan 40A, 3074 EK Rotterdam
ThemaOndernemen & doen
Website/Social Mediahttps://www.cakesbykee.nl
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.