Buurttuin Dakpark

Buurttuin Dakpark

BT0039

Mooi groen initiatief waarbij verbinding tussen buurtbewoners centraal staat.

Het Dakpark op de grens tussen BoTu en M4H is een mooi stukje groen in een stedelijke omgeving. Op 9 meter hoogte en met een lengte van 1200 meter is het Dakpark in Rotterdam een van de grootste dakparken van Europa. 

Samenwerken in de moestuin 
Op het Dakpark heb je uitzicht op de wijk Bospolder Tussendijken en het Merwe-Vierhavens gebied. Je vindt er drie verschillende tuinen: de mediterrane tuin bij het restaurant in het midden, de speeltuin aan de westkant en de Buurttuin aan de oostkant. Je kan er gezellig kletsen bij Bakkie Buurttuin, deelnemen aan het moestuinproject of meewerken aan het beheer van de tuin. Marjan Blümer werd in 2019 vrijwilliger bij de Buurttuin. “Het begon als een plek waar bewoners voor een euro per week een volkstuintje konden huren. Dit liep niet helemaal zoals gepland, want sommige mensen deden er niets aan. Nu is deelname aan het moestuinproject gratis en krijg je een stuk toegewezen. Wel op voorwaarde dat je ermee bezig bent want er is een wachtlijst. Als je jouw deel niet bewerkt binnen een paar maanden dan gaat het naar iemand anders.” 

Meer bekendheid 
“Steeds meer wijkbewoners weten ons te vinden maar dat kan nog beter”, zegt Marjan. “Bewoners kennen het Dakpark wel, maar weten niet dat ze hier ook een kopje koffie of thee kunnen drinken of kunnen tuinieren. Sommige mensen in de wijk hebben alleen een balkon, dus zo’n openbare tuin is dan ontzettend fijn. Daarom is het belangrijk dat we de Buurtuin meer bekendheid geven, zodat mensen ons weten te vinden.” Er zijn vrijwilligers die zorgen dat het tuinhuisje open is en mensen er koffie of thee kunnen drinken en gezellig een praatje kunnen maken. Er wordt altijd gevraagd of bezoekers mee willen werken in de tuin, zodat ze kennis kunnen maken met de buurt en met de tuin. Het is echt een plek voor verbinding. 

Help mee! 
Bij de Buurttuin kan je op verschillende manieren meedoen. Op vaste momenten per week kun je helpen bij het onderhoud van de algemene tuin en het verzorgen van de kippen. Ook is er elke week een Kinderclub waar kinderen leren over planten en tuinieren, er is een schapenclub en er is een bijen- en insectentuin. Daarnaast kun je bij de Buurttuin je groente- en fruitafval naar de compostbak en oud brood naar de broodbak brengen. Op het krijtbord voor het raam van het tuinhuisje staan alle actuele activiteiten aangegeven. Ook is er een website (dakparkrotterdam.nl) en Facebookpagina (Dakpark Rotterdam). 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkBospolder-Tussendijken
LocatieHudsonstraat, 3025 CE Rotterdam
ThemaMooier & beter
Website/Social Mediahttps://www.dakparkrotterdam.nl/
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.