Buurt- en Speeltuinvereniging (BSV) Kralingseveer

Buurt- en Speeltuinvereniging (BSV) Kralingseveer

KV0009

BSV Kralingseveer zorgt al zeventig jaar voor blije kindergezichten

Al jarenlang komt Paulina met haar zoontje bij BSV Kralingseveer: “Mijn zoontje Ilay vindt de speeltuin geweldig, toen hij jonger was en nu hij wat ouder is nog steeds. Er zijn speeltoestellen voor de kleintjes maar ook voor de oudere kinderen.” 

Knutselactiviteiten 
Als het zonnetje schijnt kan er heerlijk worden buiten gespeeld in de speeltuin. Klauteren in het kasteel, springen op het springkussen, een potje voetballen of van de glijbaan af, er is genoeg te doen! Ook in de winter, als het weer wat minder is, kunnen de kinderen er terecht. In het clubhuis worden dan knutselactiviteiten georganiseerd. 

Kinderfeestje 
Voor een kinderfeestje is de speeltuin ook ideaal. Paulina heeft afgelopen zomer de zevende verjaardag van haar zoontje hier gevierd. “Er staan fijne picknicktafels waar we met de kinderen verzamelden en de taart konden aansnijden. Het was echt een geslaagd feestje.”. 

Vrijwilligers 
De speeltuin is al zeventig jaar een waardevolle plek voor de bewoners van Kralingseveer  en ook de omliggende wijken een waardevolle plek. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door een klein groepje vrijwilligers. Zij zetten zich bijna elke dag in om de speeltuin open te houden, zodat de kinderen een leuke dag kunnen beleven.  

Voldoening 
To is een van deze vrijwilligers en ook voorzitter van BSV Kralingseveer. Ze woont sinds 1966 in Kralingseveer en kwam vroeger met haar kinderen naar de speeltuin. Vanaf dat moment is meteen het vrijwilligerswerk begonnen. To: “Mijn kinderen zijn ondertussen in de 50 dus ik doe dit al meer dan 46 jaar. Het geeft nog steeds veel voldoening om de kinderen zoveel plezier te zien hebben.” 

Versterking gevraagd 
De openingstijden van de speeltuin zijn afhankelijk van de vrijwilligers. To is dan ook dringend op zoek naar versterking van het team. De vereniging zoekt nieuwe bestuursleden maar ook mensen die kunnen helpen bij de entree, keuken of de buitendienst. To: “Een fijne, veilige plek om buiten te kunnen spelen is voor kinderen ontzettend belangrijk. En wat is er nou mooier om hieraan bij te kunnen dragen?” 

 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkKralingseveer
LocatieGiraffestraat 45, 3064 LE Rotterdam
ThemaMooier & beter
Website/Social Mediahttp://www.bsvkralingseveer.nl/
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.