Buurman Rotterdam

Buurman Rotterdam

M4H0001

Buurman is een winkel en werkplaats voor hergebruik van materialen.

Buurman is een werkplaats en winkel voor hergebruik van materialen. Wat ooit afval was krijgt een tweede leven. Zo draagt Buurman bij aan een duurzame wereld waarin logischer wordt omgegaan met grondstoffen. In de werkplaats staat maken centraal.

Met een gedreven team zet Buurman zich in voor het promoten van duurzaam materiaalgebruik. Vanuit verschillende achtergronden, zoals meubelmaker, kunstenaar en architect, geeft Buurman haar ambities vorm. Vooral buurtbewoners weten Buurman te vinden. Daarnaast wordt met workshops en cursussen kennis gedeeld over de wijze waarop gebruikt materiaal verwerkt kan worden. Sinds 2022 is een tweede werkplaats geopend.

De missie van Buurman is om zoveel mogelijk materiaal te redden en de levensduur daarvan verlengen via de winkel én de werkplaats. Buurman verkoopt ook stadshout: ruwe en geschaafde planken van Rotterdamse stadsbomen. Op deze manier benutten Buurman de grondstoffen van de stad.

Op 28 juni 2023 is het pand van Buurman Rotterdam volledig verwoest door een grote brand. Zes weken na de brand is Buurman geopend in een tijdelijke pop-upwerkplaats aan de Schiehaven. Wel is er dringend behoefte aan meer ruimte om alle werkzaamheden van voorheen te kunnen uitvoeren.

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkMerwe-Vierhavens
LocatieSchiehaven, Rotterdam
ThemaMooier & beter
Website/Social Mediawww.buurmanrotterdam.com
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.