Bollenpandje

Bollenpandje

BT0004

Het Bollenpandje zet zich in voor sociale cohesie en een groenere buurt

Het Bollenpandje, gelegen aan de Rosier Faassenstraat 22, is al enkele jaren een levendig gemeenschapsinitiatief in de vorm van een buurthuiskamer in de wijk.

Verbinden en vergroenen
Dit initiatief is opgericht door Tonny van Sommeren (voorheen van het Zelfregiehuis), Carolina Castro, Ximena Dávalos en Fatima Teixeira van Stichting Veerkrachtige Gemeenschap. Hun gezamenlijke missie is de wijk te verbinden, krachten te bundelen en te vergroenen. In tegenstelling tot traditionele hulpverlening, ligt in het Bollenpandje de nadruk op wederzijdse steun en welzijn, waarbij de creativiteit en het potentieel van elke individuele bewoner worden benut.

Gemeenschappelijke toekomst
Het Bollenpandje zet zich in voor sociale cohesie en een groenere buurt, geleid door de principes van ABCD (Asset-Based Community Development) en community art projecten. ABCD is het is het proces dat mensen samenbrengt om in hun buurt, wijk of dorp zelf en samen verandering teweeg te brengen. Ximena: “Beide principes onderstrepen de waarde van creativiteit en de unieke bijdrage van ieder individu. Ze vormen een leidraad in elke stap die we nemen naar een gemeenschappelijke toekomst.”

Droom
“Onze droom voor de toekomst is een Bollenpandje in elke straat, zodat alle buurtbewoners gemakkelijk samenkomen en hun krachten kunnen bundelen. Iedereen is van harte welkom in het Bollenpandje.”

 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkBospolder-Tussendijken
LocatieRosier Faassenstraat 22, 3025 GN Rotterdam
ThemaMooier & beter
  • Geplaatst door

Opmerkingen

Er zijn nog geen opmerkingen op dit item

Plaats een opmerking

Velden met een zijn verplichte velden.