AVL Mundo - Brutus

AVL Mundo - Brutus

M4H0015

Een "playground voor en door kunstenaars" met tentoonstellingen en voorstellingen.

Kunstenaar Joep van Lieshout werkt sinds 1986 in M4H aan zijn immense 3D objecten op het snijvlak van kunst, design en architectuur.

In 2008 richtte hij AVL Mundo op, een presentatie-instelling voor hedendaagse kunst waar kunstenaars centraal staan. AVL Mundo heeft 4.000 vierkante meter tentoonstellings- en evenementenruimte in het voormalige magazijncomplex aan de Keileweg. In ruimtes met namen als ‘Kathedraal’,  ‘Barbaar’ en ‘Tegelshowroom’ worden verrassende en soms ook confronterende verhalen verteld. In 2022 is het publiek toegankelijke programma van AVL Mundo verder gegaan onder de naam Brutus.

Op het buitenterrein bevindt zich een beeldentuin. Hier is elk jaar een andere beeldenroute te volgen die dagelijks en gratis te bezoeken is. Tijdens een VerhalenWandeling door de beeldentuin in juni 2021 werd er bijvoorbeeld via koptelefoons uitleg gegeven over de diverse kunstwerken.  

De internationale status van Joep van Lieshout geeft Rotterdam een culturele impuls. Zijn ambitie is om op het terrein aan de Keileweg een bijzondere woonwijk te realiseren: een grootschalige en permanente cultuurcluster met 750 woningen, horeca en werkruimtes. Kunst en commercie zijn in deze nieuwe wijk gelijkwaardige functies. Hij komt daarmee op voor creatievelingen, die zo in de buurt kunnen blijven wonen en werken. 

CollectieVerhalen
PlaatsRotterdam
WijkMerwe-Vierhavens
LocatieKeileweg 10-18, 3029 BS Rotterdam
ThemaMooier & beter
Website/Social Mediahttps://www.brutus.nl/
  • Geplaatst door

Annotaties

Er zijn nog geen annotaties op dit item

Plaats een annotatie

Velden met een zijn verplichte velden.